Leidsch Trefpunt zwaar getroffen door brand bij buren

5

Door de brand in het pand van een loodgieters- en installatiebedrijf aan de Willem Barentszstraat, is niet alleen flinke schade ontstaan aan het betreffende gebouw. Ook de buren zijn zwaar getroffen. Daar is sinds oktober ’t Leidsch Trefpunt van  de Stichting Leiden Helpt gevestigd. Die organisatie helpt minima in Leiden en omgeving met gratis kleding, speelgoed en boeken.

“Door de brand en de bluswerkzaamheden moet alle kleding als verloren worden beschouwd”, laat Ron Flippo van Leiden Helpt weten: “Het trefpunt is voorlopig gesloten, maar we laten de kerst niet verpesten. We gaan kijken hoe we dat op een andere manier door kunnen laten gaan.”

Delen

5 reacties

 1. Als de kleding niet verbrand is, dan in de wasmachine ermee en het is weer schoon en fris!
  Speelgoed wat wasbaar of afwasbaar is kun je ook reinigen! Beetje makkelijk zo!

  • Piet Pekelharing op

   Ik zou zeggen: Geef u als vrijwilliger op als u het toch allemaal zo goed weet.

   • Ja want daar zijn kosten aan verbonden en deze mevrouw wil her graag wassen dus. Vind ik fijn dat deze mevrouw dat wil doen, gelukkig dat er zulke mensen bestaan ☺

 2. Beste collega,s…wij leven met jullie mee!!!
  Stichting Meve,Kledingbank Zoetermeer wil jullie graag helpen aan kleding.
  Laat het ons weten als we kunnen helpen?

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline