D66 Leiden wil herziening cannabisbeleid

1

Het gedoogbeleid is failliet. Een conclusie van de werkgroep cannabisbeleid van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) in een rapport dat vorige week maandag uitkwam. D66 Leiden deelt deze conclusie, en vraagt nu aan het College van Burgemeester en Wethouders of het bereid is dat beleid te herzien.

In het rapport pleit de VNG voor consistent preventief beleid om cannabisgebruik zoveel mogelijk tegen te gaan, met strikte handhaving. Een andere aanbeveling van de werkgroep is via lokale experimenten onder landelijke regie uit te zoeken hoe cannabisgebruik het best gereguleerd kan worden.

D66 wil weten of de gemeente mee wil gaan met de conclusies van het rapport en daarmee zijn beleid wil aanpassen, en of de gemeente bereid is tot een lokaal experiment zoals hierboven beschreven. Voorstellen die D66 hierbij doet zijn regulatie van de wietteelt, kwaliteitscontroles en een keurmerksysteem voor coffeeshophouders, zoals dat al in Haarlem bestaat.

Delen

1 reactie

  1. Dus eigenlijk is D66 het eens met VNG. Weet D66 dan ook dat cannabis in steeds meer landen in opkomst is en dat het volgens de new york times enkel in de VS al gaat om een geldomzet van 35 biljoen. Voor een partij die zo voor werk gelegenheid is lijkt mij dit toch een goed programma. Ze kunnen beter pleiten bij de overheid dat de vergunning regels minder streng worden want dan kunnen er echte goede bedrijfjes ontstaan. Ja er zullen ook altijd wel vage figuren tussen blijven zitten, maar die heb je ook bij supermarkten. Weet D66 eigenlijk wel wat cannabis is en wat het doet?? Hebben ze wel eens een HPLC of GC profiel gezien van Cannabis??

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline