Voorlopig geen combinatie winkelen en horeca in Leiden

2

In verschillende steden begint vanaf het nieuwe jaar een proef met een mengvorm van winkels en horeca. Een nieuwe winterjas shoppen met een kop koffie in de hand, om zo maar te zeggen. Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag besloten dat Leiden niet mee doet met de proef van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).


Chris de Waard sprak met Paul Laudy over de proef van VNG.

In de proef die in januari van start gaat wil de VNG uitvinden hoe de wet- en regelgeving beter kan gaan aansluiten op de nieuwe ontwikkelingen over de mengvorm van winkels en horeca.

Belangrijke trend
“De gemeente Leiden gaat niet meedoen aan de proef”, vertelt wethouder Paul Laudy. “We delen wel de opvattingen van de raadsfractie van de VVD dat het een belangrijke trend is. We denken echter dat onze nieuwe retailvisie en onze horecavisie erin voorzien dat je mogelijkheden hebt om dat soort activiteiten ook in bestaande winkels uit te breiden. Tegelijkertijd vinden we het erg belangrijk om dat op een zorgvuldige manier te overleggen.”

Het college van burgemeester en wethouders maakt duidelijk dat ze wel degelijk geïnteresseerd is in het mengen van winkels en horeca. Maar het het college wacht liever af wat de proef van de VNG oplevert voordat er wetten veranderd worden. “Natuurlijk moet je kijken, maar wel met alle zorgvuldigheid, hoe je lokaal dit soort initiatieven mogelijk maakt”, stelt wethouder Laudy. “We gaan eerst kijken wat de pilot van VNG oplevert en wij werken ondertussen langs onze eigen lijnen.”

Delen

2 reacties

    • pietpartdeux op

      Omdat het oneerlijke concurentie is , horecaondernemers moeten aan allerlei regeltjes voldoen en dat kost handen vol geld en kopzorgen door alle controles , daar komt bij dat het meestal gratis gegeven wijntje. bubbels of koffie niet meer gekocht gaat worden in de horeca.
      Het zou toch ook niet leuk zijn als de horeca broeken en truien gaat verkopen ?

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Maaike Lek

Je bent nu offline