Eerste klimwand van Leiden open in januari

Aan de Rooseveltstraat 49-e wordt gewerkt aan de eerste klimsportgelegenheid van Leiden. In de eerste helft van januari wordt daar een zogenaamde boulderhal geopend. Ondernemers Floriaan Drewes, Steffen Beemer en Rogier Mattens, drie vrienden uit de klimsportbranche, vonden het tijd om voor zichzelf te beginnen en klussen nu aan Boulderhal Kunststof. “Leiden is de enige grote stad van Nederland waar je nog niet kan klimmen, een gat in de markt dus”, vertelt Mattens.

Rolf Eijgenraam ging in gesprek met ondernemer Rogier Mattens over Boulderhal Kunststof.

Ondernemers Rogier Mattens, Floriaan Drewes en Steffen Beemer op de werkvloer van de toekomstige boulderhal.

Alle drie mannen hebben al eerder een klimhal gerund. Gezamenlijk bij elkaar opgeteld hebben ze al 27 jaar ervaring in het runnen van zo’n hal. “Het werd nu tijd voor een nieuwe uitdaging, maar we wilden wel in deze branche werkzaam blijven”, vertelt Rogier Mattens. “Voor onszelf beginnen was dus de meest logische volgende stap.”

Hippe horeca
De Boulderhal Kunststof krijgt volgens Rogier Mattens ook een ‘hippe horecagelegenheid’. Er komt een bar in de klimhal. Deze wordt deels gemaakt met oud pallethout. “Het moet er vooral niet te nieuw uitzien”, stelt Rogier Mattens. Aan het plafond worden kris kras door elkaar kisten opgehangen. “Boulderhallen zijn erg hoog, dat oogt vaak ongezellig. We hopen dat met die kisten aan het plafond te verhelpen.”

Wedstrijden
De bijzondere sportzaal wordt in de toekomst niet alleen voor recreatief gebruik ingezet. Er moeten ook boulderwedstrijden georganiseerd worden in Leiden. “We willen hier ook voorrondes van het Nederlands Kampioenschap organiseren en misschien zelfs het NK zelf”, aldus Rogier Mattens. Daarnaast willen de ondernemers zich ook richten jeugdwedstrijden.

Prijzen
In Boulderhal Kunststof kunnen mensen vanaf januari voor 9,50 euro een dagje klimmen. Het wordt ook mogelijk om een ‘één keer in de weekabonnement’ te nemen. Tot slot kun je voor 42 euro per maand zo vaak klimmen als je wil.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline