Wethouder Strijk loopt dag stage bij Museum De Lakenhal

Wethouder van cultuur Robert Strijk deed vandaag een stap terug in de tijd bij Museum De Lakenhal. Hij liep voor het eerst sinds jaren stage. Vanochtend hielp hij mee bij een klassenontvangst, waar basisscholieren in het museum over het Leidens ontzet leerden. De toneelkunsten van wethouder Strijk werden op de proef gesteld, hij vertolkte voor de kinderen de rol van burgemeester Van der Werf.

“Het is geweldig om het enthousiasme bij die kinderen te zien, om die vingers telkens de lucht in zien gaan wanneer ze vragen hebben”, aldus Robert Strijk. De wethouder speelde zelfs voor de gelegenheid ‘De zelfopoffering van burgemeester Van der Werf’ na, toen de basisscholieren aan de hand van dat schilderij van Mattheus Ignatius Van Bree over het Leidens ontzet leerden. Hoewel Strijk zelf niet erg tevreden was over dit onverwachte optreden, leken de kinderen diep onder de indruk.

Papier
Wethouder Robert Strijk vond het fijn met eigen ogen te zien wat er in Museum De Lakenhal gebeurd. Zo ging hij vanochtend ook langs bij de werkzaamheden aan de Lammermarkt, daar wordt nu gesloopt om plaats te maken voor de uitbreiding van het museum. “Normaal zie ik dit soort dingen alleen op papier. Nu krijg ik daar veel meer een beeld bij”, aldus Strijk.

Rolf Eijgenraam sprak wethouder Robert Strijk tijdens zijn stagedag bij Museum De Lakenhal.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline