Nooit meer een parkeerbon door mobiel betalen

4

Weggebruikers die in Leiden willen parkeren, kunnen sinds kort van alle aanbieders van mobiel parkeren gebruik maken. Het gaat hierbij om bedrijven als ANWB, Parkmobile en My Order. Door de nieuwe vorm van betalen loopt de automobilist minder kans op boetes. Mensen hoeven nu minder na te denken over hoelang ze parkeren, waardoor ze niet meer te weinig of te veel betalen.

Het aantal gebruikers van mobiel parkeren stijgt. Dit valt samen met de digitalisering van het parkeerbeheer van de gemeente Leiden. Daarnaast gaat Leiden steeds meer parkeerplekken creëren. De komende vier jaar worden er drie projecten gerealiseerd. Dat zijn de parkeergarages onder de Lammermarkt en Garenmarkt en de uitbreiding van het betaald parkeren in Leiden.

Meer informatie over mobiel parkeren is te vinden op de website van de gemeente Leiden.

Delen

4 reacties

 1. > Daarnaast gaat Leiden steeds meer parkeerplekken creëren.

  Niet waar. Om de garages rendabel te maken worden bovengronds vele tientallen plekken geschrapt.
  De netto winst aan parkeerruimte is enorm beperkt.

 2. “Mensen hoeven nu minder na te denken over hoelang ze parkeren, waardoor ze niet meer te weinig of te veel betalen.”
  Als de parkeeractie 1 euro bedraagt, loopt bij Parkmobile het totaalbedrag op tot 2,25 euro vanwege ‘overige dienstverlening’ (Sms boodschappen en kosten parkeertransactie). Ik vind dat je dan toch echt veel te veel moet betalen.
  Ik vraag me af of dat bij de ANWB en My Order anders zit.

  • Echt niet! Ik moet per parkeeractie 4 smsjes a 0,25 eurocent betalen en 25 cent aan parkeertransactie. Dus 1,25 bovenop een rekening van 1,00.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline