Bloembollen pakketten en vogelhuisjes in de Zeeheldenbuurt

De bewoners van de Zeeheldenbuurt hangen zaterdag ochtend zelfgemaakte vogelhuisjes in de bomen van de speeltuin en in het park. De vogelhuisjes zijn door de kinderen in de buurt gemaakt tijdens het Parkfeest op 26 september. Ook kunnen de bewoners van de Zeeheldenbuurt pakketten met bloembollen ophalen om te planten in de wijk.

De bloembollen zijn giften van de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB), het bollenasiel Gemica en een gewonnen prijs van het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN).

De bloembollen zijn geschikt voor bijen. Omdat het achteruitgaat met de Bij in Nederland worden er ‘bijenlintjes’ langs straten aangelegd om het bijen makkelijker te maken om voedsel te vinden.

Van 11.00 tot 13.00 uur worden de vogelhuisjes opgehangen en vanaf 13.00 uur kunnen de bloembol pakketten opgehaald worden. Allebei beginnen de evenementen bij de paddestoel in de Speeltuin op de Korenaerstraat. Meer informatie over het ophangen van de vogelhuisjes en over de bloembol pakketten vind je op de Facebook van Speeltuinvereniging Ons Eiland.

 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Maaike Lek

Je bent nu offline