3.800 euro voor simkaartenactie Syrische vluchtelingen

De actie ‘Let them call home’ heeft ruim 3.800 euro opgehaald. M25 Leiden, het jongerenproject van Diaconaal Centrum De Bakkerij, lanceerde op 22 oktober de actie. Een financiële inzamelingsactie voor de aanschaf van simkaarten met 10 euro beltegoed voor vluchtelingen die tijdelijk verblijven in de noodopvang in onze regio. “Deze opbrengst overtrof onze stoutste dromen”, aldus Tamara Breton, Diaconaal jongerenwerker M25 Leiden.

Het opgehaalde bedrag is ruim genoeg om alle gezinnen en alleen reizende vrouwen en mannen in de noodopvang in Leiden, een sim-kaart te schenken. Dankzij een 10=20 actie verdubbelt de provider het beltegoed. Het resterende bedrag blijft gereserveerd voor een volgende groep vluchtelingen die tijdelijk onderdak vindt in onze omgeving.

Naar huis bellen
De organisatie zamelde geld in, zodat de oorlogsvluchtelingen naar het thuisfront kunnen bellen. Volgens de organisatie is dit erg belangrijk voor de Syriërs, ‘even je stem laten horen, om te laten weten dat je er nog bent. Dat je de barre reis hebt overleeft.’

M25 bedankt D.T.C.
M25 Leiden bedankt in het bijzonder de eigenaar van D.T.C. Telecom (Breestraat 41 in Leiden) en zijn team. “De zaak heeft uitstekende service en advies verzorgt”, aldus Tamara Breton. “Ze hebben 3-in-1 simkaarten geregeld en belangeloos alle kaarten opgewaardeerd. Daarnaast heeft D.T.C. een deel van haar winst afgestaan om de actie te ondersteunen.”

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline