Particulier schenkt één miljoen aan De Lakenhal

2

Museum De Lakenhal heeft een particuliere schenking ontvangen van één miljoen euro. De schenking zal voor een deel worden uitbesteed aan de aankoop van een 17e-eeuws schilderij. Het andere deel wordt in de verbouwing van het museum gestoken.

De schenking is het hoogtepunt van een reeks giften die Museum De Lakenhal in het afgelopen jaar ontving. Steeds meer particulieren verbinden zich door middel van een financiële bijdrage met het museum. Museum De Lakenhal onderhoudt al jaren een bijzondere band met de particulier die nu één miljoen heeft geschonken. In overleg met de schenker is de bestemming van de gift vastgelegd.


Enorm blij
“Wij zijn enorm blij en vereerd met dit genereuze gebaar”, vertelt museumdirecteur Meta Knol. “Hierdoor kan de collectie van het museum duurzaam verrijkt worden. Een deel van het bedrag zal daarnaast besteed worden aan de nieuwe educatieruimte voor kinderen, zodat de inspiratie die uitgaat van onze collectie blijvend kan worden doorgegeven aan volgende generaties”, aldus Knol.

Hendrik Valk
De afgelopen jaren heeft Museum De Lakenhal een toenemend aantal kleine en grote schenkingen ontvangen. Else Valk, dochter van kunstenaar Hendrik Valk (1897-1987), schonk ruim twintig werken uit het oeuvre van haar vader, die nog t/m 29 november te zien zijn in een speciale tentoonstelling.

Delen

2 reacties

  1. Dit is een heel mooi geschenk van de gulle ( Leiden Fan) gever die onze cultuur en achtergrond een heel warm hart toe draagt!! Ik zeg kandidaat ere burgerschap!!

  2. Wil de donateur enorm bedanken. Door dergelijke gestes blijft de cultuur behouden voor latere generaties.
    Dank hiervoor. Zelf steun ik reeds jaren de Bankgiro loterij en dan is het altijd mooi om te zien dat er kunstwerken mede door die loterij zijn aangeschaft. Een bescheiden bijdrage mijnerzijds, maar alle Steentjes helpen, nietwaar?

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline