Weer loos brandalarm bij ROC Leiden Lammenschans

14

Niet alleen de school zelf wordt er gek van, ook de buurt wordt horendol van het keer op keer afgaan van het brandalarm bij het gebouw van het ROC Leiden bij station Lammenschans. Vanmorgen was het opnieuw raak en moesten alle leerlingen het gebouw verlaten. Risico’s kunnen nu eenmaal niet genomen worden.

“Het is volgens mij al de 46e keer in de twee jaar dat ik hier nu op school zit”, zegt Noordwijker Menno Plug die ook bijgaande foto maakte. “Wie doet dit? Onbekend, maar diegene is in elk geval de eikel van de school, want dit kost duizenden euro’s.”

Delen

14 reacties

  • Graag ondertiteling. Mijn Turks is niet meer wat het is geweest. Of is “JONS CH” nooit op een Nederlandse taalcursus geweest.

 1. Dat niet alleen, maar op een gegeven moment komt de brandweer gewoon niet meer, als t alarm weer af gaat… En wat dan, als t wel een keer echt is? Dan heeft ROC een nog groter probleem, dan t financiële probleem op zich, die ze nog steeds hebben…. Dan is t echt over en uit voor t ROC…

 2. Ik geloof echt niet dat het een student is die het doet. Tijdens de bouw ging dat alarm bijna dagelijks af, het gaat ook regelmatig in de ochtend of het weekeinde af. Is en gewoon een troep-installatie.

  • Tijdens de afbouw van het gebouw scheen er op veel zaken bezuinigd te zijn. Misschien heeft het daar iets mee te maken.

   • LOL, ja op wanden op er mooie lokalen van te maken zodat het ook als school te gebruiken is. De supermarkt die eronder zou komen is niet doorgegaan omdat ze op de BG schijnbaar geen electriciteit hadden aangelegd. Ze hebben helaas niet op de hoogte bezuinigd.

 3. pietpartdeux op

  is het niet goedkoper om camera’s op te hangen , en de dader fors te beboeten ? of is dat weer te simpel gedacht ?

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline