Speciale Leidse postzegel: 75 jaar Protestrede 26 november 1940

2015-vel-Protestrede-75-velMet een speciale gedenkzegel wordt volgende maand herdacht dat het dit jaar 75 jaar geleden is dat de Leidse hoogleraren Cleveringa, Barge en Van Holk een protestrede hielden aan de Universiteit Leiden. Daarin zetten ze zich af tegen het ontslag van Joodse collega’s door de Duitse bezetter.

Het openbaar college werd gehouden op 26 november 1940. Als herinnering werden vorig jaar al op 26 november 2014  gedenkstenen onthuld bij hun voormalige woonhuizen. De persoonlijke postzegel verschijnt op 26 november 2015 ter ere van de 75e gedenkdag.

De velletjes met de speciale zegels zijn te bestellen via de website over Leidse Postzegels van initiatiefnemer Frans Hemelop.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline