Leiderdorp gaat vluchtelingen flink bezighouden

4

De groep van 120 vluchtelingen die vanmiddag vanuit Oegstgeest wordt overgebracht naar sporthal de Bloemerd in Leiderdorp hoeft zich niet te vervelen tijdens hun verblijf van een week in de Leidse buurgemeente. Instellingen en vrijwilligers uit Leiderdorp gaan allerlei activiteiten organiseren.

Wethouder Kees Wassenaar van Leiderdorp somt op: “Taalles, schoffelen in de schooltuinen, helpen in de natuurspeeltuin, wandelen of winkelen bij de kledinginzameling. Bij RCL is een F-jes toernooi. Daar zijn ze ook van harte welkom.”

Gisteravond organiseerde de gemeente Leiderdorp een inloopbijeenkomst waar bewoners terecht konden met vragen over de noodopvang. Enkele tientallen inwoners kwamen naar het gemeentehuis aan de Willem Alexanderlaan. Er waren vooral vragen. Bijvoorbeeld van Irina en Oleg. Zij uit Rusland en hij uit Okraïne: “We willen vooral weten wat er gaat gebeuren. We zijn niet voor of tegen,” aldus het stel dat inmiddels 20 jaar in Leiderdorp woont.

Protest tegen de opvang was er niet of nauwelijks. “Maar dat komt omdat de tegenstanders niet zijn gekomen,” zegt journalist Frans Brocken die de Leiderdorpse politiek al decennia volgt: “Het is goed geregisseerd. Er heeft niemand zijn mond open gedaan”.

Delen

4 reacties

  1. Blij om te zien dat niet overal massaal protest ontstaat wanneer er een beetje menselijkheid getoond wordt

    • een Leids burger op

      Blij om te zien dat die “menselijkheid” niet van één kant komt.
      “Taalles, schoffelen in de schooltuinen, helpen in de natuurspeeltuin”. Prima hoor.

  2. Vooropgesteld: ik ben absoluut vóór. Maar als buurtbewoner heb ik niks gehoord over een informatiebijeenkomst, dat is dan wel weer spijtig.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline