Een blik op de toekomst bij OPEN

OPEN Leiden is een terugkerend festival dat iedere laatste zondag van de maand plaats vindt in de winkelstraten van Leiden. Dit keer wordt het evenement, onder de naam OPEN voor de Toekomst, in samenwerking met Popronde, het rondreizende festival, en Institute of Artificial Art Amsterdam.

OPEN is een festival dat elke laatste zondag van de maand cultuur en winkelen bij elkaar brengt in de Leidse binnenstad. Gedurende deze zondag ervaren bezoekers de bijzondere combinatie van een cultureel festival en winkelen in één.


Maaike Lek sprak met Jeroen Sprangers, projectleider OPEN.

Popronde
Op aanstaande zondag worden er verschillende optredens gehouden in het centrum van Leiden. Deze optredens worden verzorgd door Popronde Leiden. Popronde is een festival dat ieder jaar door Nederland reist. Op donderdag 29 oktober is Popronde voor de 10e keer in Leiden. Popronde verzorgt de muzikale invulling, waardoor op diverse locaties in de Leidse binnenstad optredens te zien zijn van oud Popronde deelnemers. “Popronde heeft ons benaderd. Want Popronde heeft de donderdag daarna de Popronde in Leiden. Dit is voor hun de kans om wat bekende bandjes te laten zien” vertelt Jeroen Sprangers, projectleider OPEN.

Toekomst
Deze zondag staat de editie van het culturele festival OPEN in het teken van de toekomst. “We werken samen met Institute of Artificial Art Amsterdam die voor ons een expositie hebben opgezet van kunstmatige kunst. We wilde heel graag een editie ook voor de toekomst organiseren om Leidenaren een blik te laten werpen op de toekomst van de stad. Vandaar dat ook alle grote bouwprojecten van de binnenstad zich openstellen voor publiek”. Projecten zoals het Aalmarkt project, het Singelpark en het Stationsgebied geven rondleidingen. Ook kan er gekeken worden naar maquettes en tekeningen.

“We geven een blik op de toekomst van de maatschappij, de toekomst van muziek, en de toekomst van kunst” legt Sprangers uit.

Van 12.00 tot 18.00 uur begint OPEN in het centrum van Leiden. Meer informatie en het volledige programma vind je op de website van Leiden is OPEN.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Maaike Lek

Je bent nu offline