Rode Kruis opnieuw op zoek naar vluchtelingenvrijwilligers

5

Nu er in de regio extra noodopvanglocaties in gebruik worden genomen voor het tijdelijk onderbrengen van vluchtelingen, is het Rode Kruis Leiden weer op zoek naar vrijwilligers. Vanaf vrijdagmiddag worden vluchtelingen opgevangen in het Universitair Sportcentrum Leiden (USC) en sporthal de Bloemerd in Leiderdorp. Sinds gisteren is ook de noodopvang in Roelofarendsveen geopend.

Opnieuw vrijwilligers gezocht
De inzet van deze vrijwilligers wordt weer geregeld door het Rode Kruis. “Studenten en professionals met een medische, verpleegkundige, verzorgende en paramedische achtergrond zijn zeer welkom,” laat de organisatie weten. Voorzitter Henny Keereweer van het Rode Kruis vraagt of ook mensen die zich al eerder hebben opgegeven zich opnieuw willen aanmelden: “Het gaat om andere locaties en andere dagen. We hebben een aanmeldformulier online gezet waarop mensen precies kunnen aangeven wanneer en waar ze kunnen helpen.”

Aanmelden kan hier: Aanmeldformulier Rode Kruis Leiden en omgeving.

​De vluchtelingen vanuit sportcentrum De Klaverhal (Zoeterwoude) gaan naar het Universitair Sportcentrum Leiden (USC). De mensen in de Bloemerd komen vanuit de Cuyl (Oegstgeest). Vanaf woensdag worden er 120 vluchtelingen opgevangen in De Tweesprong (Roelofarendsveen).​

 

Delen

5 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline