Leiden hand in hand voor de mensheid

7

Een wereldwijde actie met de naam #HoldHands4Humanity, wordt ook in Leiden georganiseerd. Het is de bedoeling van de initiatiefnemers om met een grote groep mensen op 21 november de handen (letterlijk) ineen te sluiten. De actie is een reactie op de onrust rondom de vluchtelingencrisis.

Het begon als een actie om vluchtelingen een hart onder de riem te steken. Volgens initiatiefneemster Zorka van Mosel gaat de actie inmiddels om een breder vlak. “We voeren actie voor het recht op een humanitair en democratisch bestaan voor iedereen op de wereld”, vertelt Van Mosel. “Want we zitten allemaal in hetzelfde schuitje.”

Het doel van #HoldHands4Humanity Leiden is een menselijke ketting te vormen vanaf het Stadhuisplein en verder. Momenteel lijkt er nog niet veel animo voor het evenement. Je kan je aanwezigheid melden via het evenement op Facebook.

Delen

7 reacties

 1. Lekker hypocriet, doe eerst maar eens wat aan de problematiek van vele Leidenaren, die ernstig onder de armoedegrens leven en kijk dan verder… Mijn steun krijgen ze sowieso niet!

  • Ik zie niet in waarom de ene groep mensen wel en de andere groep niet geholpen zou kunnen worden? Gewoon alle twee lijkt me zo. Verder vraag ik me af hoeveel mensen er werkelijk zijn die ernstig onder de armoedegrens leven en wat daar dan nog voor moet gebeuren. (is een werkelijke vraag en geen cynische opmerking trouwens)

   • nou peter wat er voor zou moeten gebeuren is een hoop wil het namelijk niet meer nodig zijn dat er voedselbanken zijn dat houdt in mensen begeleiden, maar dit soort hulp is allemaal weg bezuinigd. Mensen moeten de mogelijkheid krijgen om uit de problemen te komen, maar dat gaat een beetje lastig als je een betalingsachterstand hebt. Dit doordat de lasten die je hebt (opgelegd door de overheid) groter zijn dan de inkomen en zeker als de sociale voorzieningen die normaal wordt gecompenseerd door de overheid (zoals huursubsidie etc) wordt veranderd waardoor het systeem niet meer werkt en jij dat geld niet ontvangt, maar wel schuldeisers of aanmaningen krijgt die dan nog met boete clausule zijn. Misschien eerst maar eens beginnen van uit de overheid dat loonsverhogingen in absolute waarden zijn en betalingen in procenten ten aanzien van het inkomen.

    Ten aanzien van dit initiatief om handjes vast te houden ik zou zeggen pak een asielzoeker bij de hand knuffel hem of haar even en kijk of jullie samen een beter leven kunnen realiseren in het land van hun herkomst.

 2. Piet Pekelharing op

  Moet de redactie van Sleutelstad hier nu zo nodig aandacht aan besteden? Nu dreunt het clublied van Feyenoord de hele nacht door mijn hoofd! Bedankt, redactie.

  • Rolf Eijgenraam
   Rolf Eijgenraam op

   Dankjewel voor de reactie Lies, ik ben bang dat het facebookevenement verwijderd is. Ik ga er achteraan.

 3. een Leids burger op

  “Hand in hand voor de mensheid” klinkt net als “Vrede op aarde”.
  Maar wel goed om naar te streven natuurlijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline