Directeur ’t Hart: “Universiteit klaar voor opvang vluchtelingen”

8

De Universiteit Leiden draait er de hand niet voor om. De voorbereidingen van de opvang van zo’n 120 vluchtelingen in het Universitair Sport Centrum (USC) zijn in volle gang. “We zijn best goed in het organiseren van grote evenementen,” zegt directeur Studenten- en Onderwijszaken Jeroen ’t Hart van de Universiteit Leiden. Daarbij doelt hij bijvoorbeeld op de 1000 studenten die als vrijwilliger elk jaar meehelpen aan het organiseren van de EL CID-week. Ook nu worden studentvrijwilligers ingezet.

In zijn werkkamer in het Gravensteen, het statige pand aan het Pieterskerkhof, legt hij uit wat de opvang het betekent voor de medewerkers en de studenten. “In het Universitair Sport Centrum sporten zo’n 3.500 mensen per week. Die kunnen terecht op onze andere locaties. We hebben een fitnessruimte in het centrum en ook de sportvelden zijn beschikbaar. Of ze moeten een weekje overslaan.”

Studenten die de komende week tentamen moeten doen, moeten even opletten waar ze heen moeten. ’t Hart: “Komende week hebben we 21 tentamens met in totaal 7.800 deelnemers. Die gaan voor een belangrijk deel naar de Pieterskerk en de Hooglandse Kerk. Voor één tentamen waar wel heel veel studenten aan mee doen, wordt uitgeweken naar Holiday Inn.

Delen

8 reacties

  • Gerard van der Veer op

   “Ja tuurlijk”? Heb je echt niet door, dat je je eigen vooroordeel aan het bevestigen bent, in een gesprek met jezelf? Carla Schlagwin antwoordt Carla Schlagwin: “ja meisje, wat heb je toch gelijk”.
   *
   De universiteit heeft geen probleem. Er is een oplossing voor de studenten gevonden. Her en der kun je berichten van studenten lezen die trots zijn op hun universiteit.
   *
   Maar jij zit voor je uit te roddelen. Kun je ergens privé verder kankeren, in je favoriete buurtkroegje bijvoorbeeld? Over hoe zwaar benadeeld je door het leven moet, anders dan die… – begin nu met je favoriete gekanker.
   *
   Medische bijsluiter: Pas op met kankeren! Het veroorzaakt ernstige schade aan de gestelijke volksgezondheid!

 1. Gerda de Vink

  zet ze in het stadhuis ruimte zat (over) kunnen ze s morgen op de koffie bij Lenferink , te gek voor woorden ,eigen inwoners verplaatsen moeten

  • Gerard van der Veer op

   Kun je begrijpend lezen, Gerda de Vink? Je reageert niet op wat in het bericht staat. Je bazelt over “eigen bewoners verplaatsen moeten” maar het korte Sleutelstadbericht maakt nergens melding van een probleem.
   *
   Je lijkt gewoon behoefte te hebben een flink potje te kankeren. Misschien kun je met Carla Schlagwein, die boven je reageert, ergens afspreken? Ze lijkt een vrouw naar je hart en je zult veel wederzijds begrip ontmoeten. Anders dan die eenzame digispace, waar je uiteindelijk toch alleen achter je toetsenbord zit te hameren.
   *
   Drink anders een kopje koffie in de buurt van het stadhuis. Bij het Stadhuisplein staan bankjes waarop veel oudere Leidenaars neerploffen op marktdagen. Altijd een gewillig oor.

   • Reageer toch steeds niet zo uitscheldend kindje, corrigerend, betweterig Veertje.
    Niet constructief weet je wel.

    • een Leids burger op

     Inderdaad Henk, het lijkt er toch sterk op dat Van der Veer behoefte lijkt te hebben alweer “een flink potje te kankeren” op iedereen die een reactie geeft die hem niet welgevallig is.
     En verder eens met Peter dat de opvang geen grote problemen voor de studenten veroorzaakt.

  • een paar studenten die een paar keer ergens anders heen moeten fietsen voor een examen. Wauw, wat een opgave.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline