Vluchtelingen verwelkomd door Zoeterwoudse burgemeester

28

Burgemeester Liesbeth Bloemen heeft vanmorgen de groep vluchtelingen welkom geheten die vanuit de Voorschotense Vliethorst naar de Klaverhal zijn overgebracht. Ook hier blijven ze maximaal een week. Eenzelfde verhuizing heeft vanmorgen plaatsgevonden van de 3 Octoberhal in Leiden naar De Cuyl in Oegstgeest.

Het gaat om vluchtelingen die grotendeels afkomstig zijn uit Syrië. Zij zijn nog maar kort in Nederland. Het gaat met name om gezinnen met kinderen en alleenreizende mannen waarvan het gezin nog in het moederland is. Medewerkers van COA en vrijwilligers van de stichting Vluchtelingenwerk en het Rode Kruis begeleiden de asielzoekers. Zij zijn vrij het terrein te verlaten van ’s ochtends 07.00 uur tot en met 22.00 uur. Er komt dag en nacht beveiliging.

De 3 Octoberhal in Leiden en De Vliethorst in Voorschoten worden vandaag schoongemaakt. Vanaf morgen is de Vliethorst weer beschikbaar voor de sportclubs, de 3 Octoberhal gaat maandag weer open.

Delen

28 reacties

  1. Gerda de Vink

    zo lopen ze er bij de voedselbank niet eens bij ,, en maar lachen ,steek daar eens je handen vooruit burgemeester Hypocriet en worden nog verwelkomd ook ,, kom maar binnen krijg je alles ppfffff ,,,, ben het eens echte vlucht gezinnen opgevangen moeten worden de rest terug , maar om alles nieuw te geven ,gaat te ver heel ver

  2. Thea Borst

    Volgens mij hebben ze al alles;mooie Buggy,leuke en warme jassen,goeie schoenen en de “Moeder”lijkt wel uit Afrika en niet uit Syrië en op de koop toe HAND van de Burgemeester…..tjonge jonge wat ’n pret!!(die lachen zich echt rot)

    • Gerard van der Veer op

      Wat u ook bent, in elk geval een goedkope stemmingmaker. Als u over voorspellende gaven beschikt, zou ik een gokje wagen en al mijn geld inzetten bij een van die Engelse gokbureaus. Als u meent deskundige te zijn, zou u kunnen overwegen een argument te gebruiken vóór u komt met uw conclusie. Ik ben geen theemuts maar dit kan echt niet.

    • Marja Verhoogt

      Gaat mij niet eens om wat ze wel of niet hebben. Maar om de hoeveelheid mannen die binnen komen zonder gezin. Zou jij je gezin achter laten. Kan geen begrip daar voor hebben is niet goed te praten. Vooruit gereisd voor asiel alvast te vragen ga je direct doen bij het eerste de beste land. Alles om zo snel mogelijk je gezin bij je te hebben niet nog dagen verder reizen.

      • @marja: graag even zorgen dat je alles weet. Een groot deel betreft jonge mannen zonder gezin waarvan bijv. de familie al overleden is. Die hebben niet zoveel reden om daar nog te blijven. Zit redelijk geschoolde figuren tussen die dus zeker niet arm zijn maar qua geluk niets mer hebben. Verder aardig om te weten dat de gehele selectie van de IND (wie blijft en wie niet) nog moet gebeuren.
        Verder zitten er ook mensen tussen die met het bootje in griekenland zijn aangekomen en rechtstreeks door de EU op het vliegtuig naar NL zijn gestuurd. het eerste het beste land heeft ze er dus uitgekickt.

      • zoals gezegd: hoe kom je daarachter (wie is er vluchteling en wie niet)? Dat doet bij ons de IND, en dat duurt nog een maand of vier voordat ze daar terecht kunnen.

    • Erwin wassenaar op

      He hè eindelijk iemand die empatisch vermogen heeft. Syria (Irak, Libië Tunesië Egypte) was voor de oorlog, en inmenging van het westen een stabiel land met mensen die goed leefden werkte en idd ook gewoon geld op hun bank hadden en bankpassen creditcard etc. Maar Door de oorlog is alles naar de kloten. Er is die mensen een ramp overkomen. Ps. Wij Nederlanders bombarderen zelf in syria /Irak. Die mensen vluchten (ook) voor Nederlandse bommen. Wat mij betreft mogen ze allemaal komen . Misschien komen er nog n miljoen banen bij in de vluchtelingen opvang. Is goed voor de werkloosheid in NL Iedereen blij.

      • erwin dat nederland daar bommen neer gooit is de schuld van de regering. hadden ze een referendum gehouden dat had nederland zich er niet mee bemoeit.

    • Piet Pekelharing op

      Op dezelfde manier reageerde men in de jaren dertig op de komst van joodse vluchtelingen uit Duitsland.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline