Vluchtelingen vertrekken van 3 Octoberhal naar Oegstgeest

21

De vluchtelingen, die de afgelopen week in de 3 Octoberhal in Leiden en De Vliethorst in Voorschoten hebben doorgebracht, vertrekken in de loop van morgenochtend. De vluchtelingen krijgen een nieuwe tijdelijke opvangplaats in Oegstgeest en Zoeterwoude. De crisisopvang in Leiden en Voorschoten van een week komt daarmee tot een einde.

Wethouder Laudy vertelt aan Chris de Waard waarom de vluchtelingen worden overgeplaatst naar Oegstgeest en Zoeterwoude.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft de regio (Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Zoeterwoude) opnieuw benaderd met het verzoek of de gemeenten crisisopvang kunnen bieden. De burgemeesters van de vijf regiogemeenten hebben het COA vandaag laten weten dat er twee locaties beschikbaar zijn.

In sporthal De Cuyl in Oegstgeest en sportcentrum De Klaverhal in Zoeterwoude is vanaf vrijdag nieuwe crisisopvang beschikbaar. Dit is opnieuw voor maximaal één week. De vluchtelingen uit Leiden vertrekken naar Oegstgeest. De vluchtelingen uit Voorschoten gaan naar Zoeterwoude. Ook in Oegstgeest en Zoeterwoude wordt gebruik gemaakt van crisislocaties die in de gemeenten beschikbaar zijn in geval van een calamiteit of ramp.

Delen

21 reacties

  • carien de bruijn op

   maar voor die ene week kunnen we wellicht iets doen,al was het maar iets lekkers bakken/aanreiken.Wat aardigheid geven ,kaarten sturen of wat ook
   wie weet of je in contact met hen of de coordinator kunt komen
   Ze zijn er nu,dus we kunnen iets aardigs doen
   En de meeste mensen in Oegstgeest hebben het goed
   dus….

 1. ik ben een tegenstander van dit beleid maar nu 1 week naar de buren werkt ook niet ik had ze laten blijven tot er ergens plek was

 2. Vreselijk hoe die mensen als vee worden vervoerd. Ik woon naast de Cuyl, hopelijk kunnen we helpen.

 3. Jeroen Zierikzee op

  Nee toch ook in mijn mooie gemeente gelukkig maar van korte duur kan niet wachten totdat ze weer vertrekken

  • Gerard van der Veer op

   Mooie gemeente? Dat dacht ik ook, maar nu blijkt u er te wonen en mijn gemeente vervuild met een kwaadaardig bijtend zuur. Ik kan niet wachten tot de gemeente van u wordt gereinigd. Dit MOEST ik de wereld even laten weten.

   Medeburgers! Vindt u Jeroen Zierikzee ook zo vies?! Ik heb ergens gelezen dat de Zierikzeeërs allemaal verkrachters zijn, dus we missen ook al niets aan de familie. Houd de regio schoon van dit menselijk afval! Kom in actie!

   • @gerard, je gaat nu hetzelfde doen als Jeroen, dat is zonde.
    @Jeroen, over 2 x 72 uur ben je weer van je af. Dan gaan ze door naar het volgende dorp in NL waar ze uitgemaakt worden voor profiteurs, verkrachters, terroristen of wat dan ook. Dat duurt nog vier maanden voordat ze ZELF hun verhaal mogen doen bij de IND, en dan volgt de selectie pas.

 4. Laten we ze de kans geven misschien hebben we er totaal geen last van en mochten ze zich wel gaan misdragen op wat voor manier dan ook dan moeten we meteen aan de bel trekken bij gemeente en politie. Laten we het nou gewoon even afwachten. Om hoeveel vluchtelingen gaat het eigenlijk die naar Oegstgeest komen want dat lees ik nergens.

 5. Ongelooflijk, wat is het doel hier van? gaan van de ene sporthal naar de andere sporthal, zijn ze nu helemaal gek geworden, het zijn geen beesten zo dat ben ik even kwijt

  • en dan te weten dat de meeste er al een reis door half europa op hebben zitten en ze de komende maanden nog blijven verhuizen totdat de IND er voor het eerst mee gesproken heeft.
   (want dat is nog niet gebeurd die de schifting tussen oorlogsvluchteling en economische vluchteling……)

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline