COC Leiden gaat vluchtelingen helpen

Het COC Leiden gaat vluchtelingen in Leiden die lesbienne, homo, bi of transgender (LHBT) zijn, een handje helpen om wegwijs te worden. Het COC wil met het maatjesproject ‘Cocktail’ LHBT’ers uit Nederland koppelen aan vluchtelingen. “Onder de vluchtelingen zijn mensen die vluchten voor vervolging om hun seksuele geaardheid”, aldus Jan Thijs Nieborg, voorzitter COC Leiden.

Het gaat hier volgens Jan Thijs Nieborg niet zo zeer om de Syrische vluchtelingen, maar vaker om mensen uit Afrika en Rusland. Volgens de voorzitter komen vluchtelingen in een asielzoekerscentrum vaak in een situatie waar ze zich niet welkom voelen. “Het klinkt een beetje gek, maar we willen vooral een luisterend oor bieden,” aldus Nieborg.

Landelijk
De maatjesactie is landelijk opgezet. Zo is er al een succesvolle Cocktail-actie in Utrecht, waar veel vluchtelingen een maatje hebben. In Leiden is het project pas net opgestart, het COC Leiden is nog bezig met inventariseren wie er geholpen kunnen worden in Leiden. Op de facebookpagina vind je meer informatie.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline