Discussieavond vluchtelingenopvang GroenLinks Leiden

1

GroenLinks Leiden organiseert vanavond een discussieavond over de opvang en instroom van vluchtelingen in Leiden. GroenLinks nodigt inwoners van Leiden uit om in De Meelfabriek mee te praten over de mogelijkheden die de gemeente heeft voor opvang van asielzoekers, en de grenzen daarvan. De avond wordt ingeleid door een migratiedeskundige Leo Lucassen en vrijwilliger Jessie Post van Leiden Verwelkomt Vluchtelingen.

De gemeente Leiden heeft zich afgelopen week uitgesproken voor ruimhartige opvang van vluchtelingen in onze stad en er zijn inmiddels vele (particuliere) initiatieven gestart om de eerste nood van migranten te lenigen. De komst van vluchtelingen vraagt echter ook wel het een en ander van Leiden en haar inwoners. Denk aan huisvesting, integratie, scholing en werk. Daarover gaat deze discussieavond.

De avond begint om 20.00 uur. De aanwezigen kunnen na de inleiding vragen stellen en met elkaar en de sprekers in debat gaan. Dat gebeurd onder leiding van Chris de Waard van Sleutelstad FM. De discussieavond vindt plaats in De Meelfabriek, Oosterkerkstraat 18, Leiden. Toegang tot de discussie is gratis.

Mustafa Kus
Leidenaar Mustafa Kus, bestuurslid van SP Leiden en voorzitter Stichting Omalief, ging gisteren langs bij de vluchtelingenopvang in Leiden. Hieronder zie je een paar foto’s die hij maakte in de 3 Octoberhal. De Leidenaar voelt zich erg betrokken bij de vluchtelingen. Vandaag nodigde hij een Syrisch gezin uit om bij hem thuis te eten. “We willen de buurtbewoners laten zien dat ze niet bang hoeven te zijn voor deze mensen maar juist open moeten staan voor ze. Zo kunnen ze hen beter leren kennen waardoor hun angst zal verdwijnen,” aldus Mustafa Kus.

Delen

1 reactie

  1. Kan GroenLinks OOK eens een kijkje nemen bij de Leidenaars die in de armoede leven??????
    Dit lijk mij een goed idee .

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline