Rode Kruis Leiden zoekt vrijwilligers voor noodopvang

43

De afdeling Leiden e.o. van het Rode Kruis is dringend op zoek naar mensen die willen helpen bij de opvanglocaties in Leiden en Voorschoten. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het ondersteunen van de vluchtelingen door middel van het uitdelen van eten, koffie, het beantwoorden van vragen en het inventariseren van medische zorg en het bieden van ondersteuning daarbij. Het is niet nodig om vrijwilliger te zijn bij het Rode Kruis of in het bezit te zijn van een EHBO-diploma.

IMG_4009Op dit moment is er een tekort aan vrijwilligers en is het Rode Kruis met name op zoek naar mensen uit de omgeving die diensten zouden willen draaien tussen 07.00 uur en 15.00 uur, 15.00 en 23.00 uur of 23.00 tot 07.00 uur. Het gaat om de periode van vandaag tot zaterdag 17 oktober. Wie interesse heeft wordt verzocht zo snel mogelijk te laten weten op welke tijden er hulp geboden kan worden.

Aanmelden kan door een mail te sturen aan c.kiers@rodekruisleiden.nl met daarin in elk geval je naam en telefoonnummer, welke locatie je voorkeur heeft en wanneer je kan helpen. Er worden mensen gezocht voor hulp in de 3 Octoberhal in Leiden en de Vliethorst in Voorschoten.

Delen

43 reacties

 1. leuk werk voor de vluchtelingen zelf , hebben ze wat omhanden ( tijdverdrijf ) denk ze toen ook voor zichzelf in en om het huis zelf alles moesten doen ?? en ze maken zich nuttig

  • Dat lukt wel denk ik. Volgend jaar geeft de overheid wederom 286 miljard uit. Van dat bedrag gaat ongeveer 1 miljard op aan het opvangen van vluchtelingen. Dat is ongeveer 0,33 % van onze totale begroting. De zorg kost ons allemaal 75 miljard en aan de sociale zekerheid spenderen we nog eens 78 miljard. Ik zie je probleem niet zo.

  • Brendan Leiden op

   Dat kan Cor Mac, ik ken de geschiedenis van onze afkomst. De tijd zal leren of deze bezoekers oprechte vluchtelingen zijn.

 2. Dion Cocx

  Ehhh kijk eens in het ww bestand of “afgekeurde beveiligingsbeambte” die sowieso uitkering ontvangen… zijn wellicht mogelijkheden denk ik dan…Ondertussen werk ik 45 u per week en probeer nog links en rechts tijd voor ontspanning te vinden naast huisman en 50% vader te zijn..

  • Ik fiets door Leiden ook snachts en ik zie niemand op straat slapen. Ten eerste, de zogenoemde daklozen krijgen een uitkering. Ten tweede, ze krijgen gratis slaap plaats en eten op 3 verschillende lokaties in Leiden. Ten derde, ze krijgen alle mogelijke indersteuning door sociale medewerkers en gemeente. Ten vierde, ze hebben recht om te werken in NL maar doen daar weinig mee (de net geariveerde asielzoekers hebben geen recht om in NL te werken). Ten vijfde, de meeste daklozen zijn verslaafd aan drugs en/of alcohol wat hun keuze is in tegenstelling tot asielzoekers die hebben niet gekozen voor oorlog in eigen land

 3. Kunnen die mensen zelf niet meehelpen met koffie, thee en eten uitdelen? Ze hebben de hele dag niets te doen!

 4. Piet Pekelharing op

  Kennelijk hebben de heren van de afdeling Transploft (“Goeiemoggel, 2 kliko inktvip”) deze webstek ook ontdekt.

 5. Linda Kuiper

  Als ze daar nou eens betaalde banen van zouden maken?!? Konden er weer een aantal mensen de WW uit!!!
  Nee, alles laten draaien op vrijwilligers! Pffff

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline