Leids onderwijs deelt kennis samen aan tafel

Verschillende partijen binnen het Leids onderwijs zijn nader gaan samenwerken om kennis uit te wisselen en gezamenlijke initiatieven te organiseren. Op 4 maart dit jaar is daar de aanzet toe gegeven. Vertegenwoordigers van primair, voortgezet en beroepsonderwijs zitten sindsdien samen aan de zogeheten Leidse Onderwijstafel.

Vanuit de Onderwijstafel zijn al diverse initiatieven gelanceerd. Zo bestaat het plan een Leids Onderwijsfestival te organiseren, waarbij docenten en bestuuders van basisschool tot universiteit bij elkaar workshops kunnen volgen. Ook is er bijvoorbeeld een plan om vmbo-jongeren die dreigen uit te vallen via een traject alsnog op het MBO te kunnen plaatsen, en een idee van de Hogeschool om middelbare scholieren via Skype in contact te laten komen met studenten die stage lopen in het buitenland.

De gemeente is enthousiast: “Wij zien de Leidse Onderwijstafel als een uitstekend voorbeeld van actieve samenwerkende stadspartners, met de gemeente daarbij in een stimulerende en faciliterende, maar overigens terughoudende rol.”

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline