Regenboogzebra op Nieuwe Beestenmarkt aangelegd

5

Het regenboogzebrapad op de Nieuwe Beestenmarkt is aangelegd. De kleurige oversteekplaats is geplaatst in verband met Coming-Outdag op 11 oktober, de internationale dag waarop aandacht wordt besteed aan het openlijk uitkomen voor je seksuele voorkeur. Donderdag wordt het zebrapad officieel onthuld.

Bestuurslid Ivo van Spronsen van het COC LeIden over de activiteiten rond Coming Outdag.

Het initiatief voor het pad kwam afgelopen zomer van voormalig D66-raadslid Galith Mol, zij deed de oproep tijdens haar afscheidstoespraak in de raad. Het is niet de eerste keer dat er een dergelijke oversteekplaats wordt aangelegd. Vorig jaar werd in Utrecht het eerste regenboogzebrapad van Nederland aangelegd. Al snel volgden Maastricht, Tilburg, Rotterdam en Schiedam.

Het ‘gaybrapad’ blijft er waarschijnlijk maximaal twee jaar liggen. Als de Lammermarkt parkeergarage klaar is, wordt de Nieuwe Beestenmarkt heringericht. Daarbij wordt ook de bestrating vervangen.

Delen

5 reacties

 1. Ze hadden hem wel iets mooier kunnen plaatsen je ziet hem wel fel maar je kon het ook veel meer helder kunnen maken ,

 2. een Leids burger op

  Ziet er wel leuk uit en is ook zeker kleurrijk maar volstrekt overbodig en onnodig.
  Dit regenboogzebrapad is er niet gekomen omdat men zo graag eens een anderskleurig zebrapad wilde met vrolijke kleuren. Nee, speciaal voor de homobeweging en omdat een vertrekkend raadslid uit die kringen dat graag wilde.
  Mogen andere groeperingen dan straks ook hun eigen (tijdelijke) zebrapad?
  “Openlijk uitkomen voor je seksuele voorkeur” kan ook zonder speciaal zebraprad voor homo’s hoor.
  Daar helpt een regenboogzebrapad vast niet bij….

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline