Annie’s mag terras vervangen

4

Een nieuw terras voor Annie’s houdt de gemoederen al enige tijd flink bezig in Leiden. Zowel op het water als aan wal zijn voor- en tegenstanders te vinden van het nieuwe terras dat veel groter wordt dan het huidige. Vanavond neemt de Leidse raad een definitief besluit over het plan. Een meerderheid van D66, SP en VVD is voor. De vierde coalitiepartij, de PvdA, twijfelde vorige week nog. De partij is echter niet nodig voor een meerderheid.

De voorstanders vinden het nieuwe terras veel mooier dan het huidige. Ze denken dat het bijdraagt aan een beter verblijfsklimaat in het historische centrum, waarmee Leiden meer bezoekers wil trekken.

Onder de tegenstanders onder andere de Historische Vereniging Oud Leyden en het Waterambacht Leiden. De twee organisaties vinden dat de plek waar Leiden ooit is ontstaan geweld wordt aangedaan als het water ‘visueel gedempt’ wordt. Ook rederij Rembrandt is fel tegen het nieuwe terras. Het zou gevaarlijk worden op het water als de lange rondvaartboten van het bedrijf zich rond het nieuwe terras moeten wurmen.

Wethouder Laudy is niet gevoelig voor de argumenten van de tegenstanders. De veiligheid blijft gewaarborgd, zo is door een onderzoeksbureau vastgesteld. Ook wordt de plek juist mooier en hebben de bezoekers straks een veel mooier uitzicht op de werfkelders omdat het nieuwe vlonder veel lager is dan het huidige terras op boten. Ook komt er rond het terras een wandelroute, waardoor ook vanaf die plek een mooi nieuw kijkje ontstaat op dit deel van Leiden.

Delen

4 reacties

 1. frans schroder op

  Niet alle ondernemers zijn het zelfde voor de gemeente Leiden.En dat zou het wel moeten zijn.
  Het ene cafe bijvoorbeeld het Praethuys mag geen bankje neerzetten en Annie’s mag alles.maar doen wat ze leuk lijkt. als de gemeente dan zo eerlijk is laat andere mensen dan ook ondernemen dank u

  • Piet Pekelharing op

   “Allen zijn gelijk, maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen.”

   Animal Farm, George Orwell, 1945 (vrij vertaald)

   • Dat was ook de volkswijsheid in de DDR Piet: in het democratisch socialisme is iedereen gelijk, maar sommigen zijn ietsje meer gelijk.

 2. Hoe krijg je dit voor mekaar bij de grootste anti horeca burgemeester van Europa.. Ik vind t knap

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline