Politie zoekt daders vernielingen bij Al Hijra moskee

34

De politie is op zoek naar getuigen van vernielingen die zijn gepleegd aan de moskee aan de Ter Haarkade. Daar werden, waarschijnlijk tussen donderdag 24 september 13.30 uur en vrijdag 25 september 12.30 uur, enkele ruiten ingegooid.

Getuigen of mensen die op andere manier informatie hebben over de vernielingen worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Delen

34 reacties

  1. Jammer dat dit moet gebeuren en wij de islam negatief proberen te claimen, we moeten ons schamen.

  2. een Leids burger op

    Ingooien van ruiten en andere vernielingen is nooit goed te praten. Ongeacht of
    dat nu bij tegenstanders van die moskee gebeurt of bij de moskee zelf. Maar ja, ’t ene lokt vaak ’t andere uit.
    Maar gooien moslims niet vaak zelf hun eigen ruiten in? 🙂

    • Gerard van der Veer op

      Meneer ‘Een Leids proleet’ is weer lekker neutraal bezig. Maar zelfs liefhebbers van onversneden waarheid vergalopperen zich weleens en vallen terug op hun proleterige inborst. Het is nooit goed te praten. Maar overkomt het ook de besten niet weleens? Kennelijk! Morgen weer met verstand van zaken moslims en vluchtelingen bashen in ons o zo schone Leiden 🙂

      • een Leids burger op

        Reageer eens een keer inhoudelijk van der Veer.
        Want jij gedraagt je als een proleet.

  3. Imaani Xa

    Zowel de mensen die ruiten ingegooid hebben en de moskee vernield hebben moeten beide vervolgd worden. Het is een strafbaar feit. Hoop dat de haat een keer stopt, daar bereiken we niets mee.

  4. Sommige reacties hierboven… Triest gewoon dat mensen anno 2015 de normale goedwillende moslim nog steeds als een bedreiging of iets dergelijks zien bewijst maar weer dat je t iq van een doperwt hebt. Ik weet zeker dat de gemiddelde toekomstige bezoeker van die moskee een zuiverder hart heeft dan al die vieze tokkies die hier reageren…

  5. Ja hoor Wali, moslims gebruiken geen geweld tegen elkaar, ook niet tegen anders- of nietgelovigen, en zijn een toonbeeld van tolerantie en vreedzaamheid. Het is een westerse leugen dat sjiieten en soennieten elkaar naar het leven zouden staan of dat moslims, moskeebezoekers zelfs, in Syrië, Irak en Afghanistan elkaar afslachten. Zo is het toch?

    • Dus omdat een paar moslims dat doen, doen gelijk alle moslims dat en denken gelijk alle moslims zo… Vreemd hoor dus Nederlanders worden vaak opgepakt voor kinderporno dus denkt en doet elke Nederlander dat.. Yeahhhhh right

    • Piet Pekelharing op

      Eerste Wereldoorlog: 17 miljoen slachtoffers
      Armeense genocide: aantal slachtoffers geschat op 600.000 tot 1.500.000
      Russische burgeroorlog: 2 tot 3 miljoen slachtoffers
      Aantal slachtoffers Stalin-terreur: 5 miljoen
      Aantal slachtoffers gedwongen collectivisering landbouw in Oekraïne (bevolen door Stalin): 5 a 10 miljoen
      Spaanse burgeroorlog: 500.000 slachtoffers
      Holocaust: aantal slachtoffers geschat op 5 a 6 miljoen
      Overige slachtoffers Nazi-terreur: 4 a 7 miljoen
      Tweede Wereldoorlog: 74 miljoen slachtoffers
      Chinese burgeroorlog: 8 miljoen slachtoffers
      Aantal slachtoffers hongersnood t.g.v. Grote Sprong Voorwaarts: 20 a 43 miljoen
      Aantal slachtoffers hongersnood t.g.v. Grote Mussencampagne (i.o.v. Mao): 36 – 45 miljoen
      Aantal slachtoffers Culturele Revolutie: 1 a 3 miljoen
      Aantal slachtoffers Rode Khmer: 1 a 2 miljoen (op een bevolking van 7 miljoen!)
      Rwandese genocide: 0,5 tot 1 miljoen slachtoffers

      Het is wel duidelijk dat geweld een typisch islamitisch verschijnsel is.

      • een Leids burger op

        Uit de ( nogal selectieve) lijst van P.P. blijkt gelukkig dat geweld vanuit de islam te verwaarlozen is toch? 🙂
        ’t IS toch niet te geloven.

        • Piet Pekelharing op

          Selectieve lijst? Het zijn alle oorlogen en krankzinnige experimenten sinds 1914 die meer dan 1 miljoen doden hebben opgeleverd.

      • Net zoals dat het benoemen van de kosten van een gekozen president niet aan zal kunnen tonen dat een koningshuis een achterhaald principe is, kan ook het opnoemen van het aantal doden veroorzaakt door de diverse socialistische stromingen in de 20e eeuw niet aantonen dat de islam geen gewelddadige stroming is.

        • Piet Pekelharing op

          1. Ik noem niet alleen het aantal doden veroorzaakt door socialistische stromingen op. De slachtoffers van het natiestaten (Eerste Wereldoorlog), het Nazi-regime, alsmede van het Japanse militarisme (Tweede Wereldoorlog) staan er namelijk ook tussen.

          2. Ik heb helemaal niet de pretentie om aan te tonen dat de islam niet gewelddadig is. Dat is namelijk al gedaan door Karen Armstrong (o.m. in Fields of Blood, maar ook in andere werken van haar hand). Het zijn namelijk niet zozeer, zoals tegenwoordig vaak wordt aangenomen, religies die gewelddadig zijn. Gewelddadigheid, ook op grote schaal, is simpelweg inherent aan de menselijke aard.

          • Ja, is het nu menselijkheid of de islam. Je lange lijst suggereert van alles wat. De keuze van 1914 is ook nog wat arbitrair aangezien de islam ook voor die tijd beston. De katholieken en christenen er ook nog wel een miljoen of wat op de rol hebben staan in de afgelopen eeuwen. Dus de conclusie dat de islam gewelddadig klopt niet, dat het in de menselijke aard wit klopt wel.

          • met het risico dat je ergens sarcastisch probeerde te zijn wat niet echt overgekomen is..

  6. Schitterend gebouw, een sieraad, een parel voor dat cultuurloze Zuid-West.
    Je bereikt nix met ruiten ingooien, is zwakte bod.
    Het is inderdaad een wrang gegeven dat Moslims in het Midden-Oosten elkander afslachten.
    Maar wat heeft dat met stadsontwikkeling te maken ?

    • een Leids burger op

      Niets natuurlijk, maar Wali stelt de bezoekers van de moskee als superieur voor t.o.v. anderen die liever geen moskee hebben en door hem worden aangeduid als “al die vieze tokkies die hier reageren”. Uit dat soort reacties blijkt al dat hij in ieder geval NIET tot “de goedwillende moslims” behoort.
      ——————————————————————————————-
      Maar de reactie van Imaani XA vind ik prima. Immers eerder zijn er ook ruiten ingegooid bij juist tegenstanders van die moskee.
      ——————————————————————————————-
      Het moskeebestuur keurde dat toen weliswaar af maar was wel van mening dat die tegenstanders van de moskee als publiciteitsstunt hun eigen ruiten zouden hebben ingegooid om zo de moslims in een kwaad daglicht te stellen…

  7. Pekelharing reageert wel vaker op wat er niet staat en op beweringen die niemand deed, soms om te laten zien hoe vreedzaam, ruimdenkend en verdraagzaam hij belijders van de islam vindt in vergelijking met aanhangers van andere godsdiensen of levensbeschouwingen, en natuurlijk om aan te tonen dat hij zichzelf heel tolerant vindt. In deze manische ijver begint hij te lijken op een geloofsfanaat.

    • Maar interessant Frits is dat de ca. 1 ½ miljoen Rode Khmer (Pol Pot) slachtoffers en de militaire terreur in Birma (Myanmar) gesitueerd zijn in landen met traditioneel Boeddhisme (Theravada). Boeddhisme predikt immers geweldloosheid.
      Hoewel Boeddhisme in beginsel geen religie of geloof is (geen God, Schepper etc.).
      En Nazi’s waren toch paaps ? En deed de toen regerende Paus niet een oogje dicht bij het verbranden van al die Joden ?

      • Piet Pekelharing op

        De Rode Khmer was actief in Cambodja (toen Kampuchea genoemd) niet in Birma (Myanmar). Cambodja is inderdaad een overwegend Boeddhistisch land, maar de Rode Khmer was communistisch. Het ging dus om een atheïstisch schrikbewind.

        Met uw opmerking dat de nazi’s paaps waren slaat u de plank volledig mis.
        Hitler was in het begin van zijn bewind juist uitermate bang voor bemoeienis van de katholieke kerk met zijn dictatuur. Duitsland was toen nog overwegend protestant (na de Anschluss van Oostenrijk en Sudetenland werd dat wel anders). Hitler zocht naar een manier om de belangen van de kerk gelijk te schakelen met zijn belangen.

        Vandaar dat het concordaat met het Vaticaan voor hem van het grootste belang was. Hierin beloofde het Vaticaan geen enkele katholieke bemoeienis met de politiek toe te staan. Niet alleen de Zentrumspartei (een katholieke partij) diende opgeheven te worden, maar ook alle katholieke verenigingen die zich mogelijk met politiek zouden kunnen bemoeien, zoals katholieke jeugdbewegingen, vakbonden, padvinders e.d. Het waren de nazi’s die het oordeel velden welke vereniging in hun ogen politieke activiteiten ontplooide en dus verboden moest worden. Hiermee is verklaard dat er geen massaal protest vanuit de katholieke kerk was tegen de nazi-terreur.

        In ruil daarvoor kreeg het Vaticaan, conform het nieuwe kerkelijke recht, volledige zeggenschap over katholieke kerk in Duitsland, o.m. over de benoeming van bisschoppen. Hiermee vervielen bijvoorbeeld alle eeuwenoude plaatselijke gebruiken die de lagere geestelijkheid het recht gaven om een bisschop te benoemen.

        Het gevolg was dat er door het convocaat twee totalitaire dictaturen waren bevestigd: Eén wereldse in Berlijn, en één religieuze in het Vaticaan.

        Een aardige bijkomstigheid voor de staatssecretaris van het Vaticaan, Eugenio Pacelli (de latere Pius XII), was dat hij zo niet meer hoefde te vrezen voor terreuracties tegen katholieken. Er waren reeds legio gevallen bekend waarin katholieken werden aangevallen door nazi’s, vanwege oppositie tegen de nazidictatuur).

        Dit kan echter nooit zijn motivatie zijn geweest voor het concordaat, daar er al lang voordat de nazi’s aan de macht kwamen over dit verdrag werd onderhandeld. Zijn motivatie kwam voornamelijk voor uit het opleggen van het nieuwe kerkelijke wetboek dat grotendeels onder zijn invloed tot stand was gekomen en vestiging van een absolute pauselijke macht.

    • Piet Pekelharing op

      “Pekelharing reageert wel vaker op wat er niet staat en op beweringen die niemand deed”

      De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. U reageert op beweringen die u aan mij toeschrijft, maar die ik nooit heb gedaan.

      “in vergelijking met aanhangers van andere godsdiensen of levensbeschouwingen”

      Ik heb helemaal niets, maar dan ook niets gezegd over andere godsdiensten. Het lijstje met grote conflicten sinds 1914 dat ik hierboven plaatste bevat uitsluitend niet-religieuze conflicten, veroorzaakt door nationalistische en socialistische stromingen.

  8. Zo bekeken (Piet, Henk) is het eigenlijk heel raar dat al die moslims uit Afghanistan, Irak en Syrië met voldoende middelen voor een lange reis juist naar West-Europa willen komen en geen vreedzame voorbeelden van vrijheid, voorspoed en verdraagzaamheid zoals Iran, Pakistan, Egypte, Saoedi-Arabië en Oezbekistan verkiezen. Hier in het westen is het immers verschrikkelijk met de ene holocaust naar de andere massaslachting, gewelddadige dictaturen, burgeroorlogen, rooms-katholieke nazi’s, brandstapels, moordlustige pausen en bovendien een verbod op kindhuwelijken.

    • Piet Pekelharing op

      Het is bijzonder interessant om eens na te gaan waarom na de Tweede Wereldoorlog de democratie en rechtstaat zich goed heeft kunnen wortelen in West-Europa terwijl dat na de Eerste Wereldoorlog niet is gelukt. En vooral om de lessen uit het verleden toe te passen op een actuele situatie: Waarom hebben de Amerikanen hetzelfde recept niet toegepast in Afghanistan en Irak?

  9. Zo bekeken (Piet, Henk) is het eigenlijk heel raar dat al die moslims uit Afghanistan, Irak en Syrië met voldoende middelen voor een lange reis juist naar West-Europa willen komen en geen vreedzame voorbeelden van vrijheid, voorspoed en verdraagzaamheid zoals Iran, Pakistan, Egypte, Saoedi-Arabië en Oezbekistan verkiezen. Hier in het westen is het immers verschrikkelijk met de ene holocaust na de andere massaslachting, gewelddadige dictaturen, burgeroorlogen, rooms-katholieke nazi’s, brandstapels, moordlustige pausen en bovendien een verbod op kindhuwelijken.

  10. De islam is een politieke religie van oorlog.Van Afrika tot Azië en Europa hebben de horden der muzelmannen met terreur, dood en verderf tal van volkeren gedecimeerd, liefst door onthoofding, of onderworpen. Tempels, kerken, monumenten en beelden van andere geloven werden vernietigd. Steden en landen werden geplunderd. Vrouwen en kinderen werden als (seksuele) slaven verhandeld. Overal op aarde waar de islam andere geloven raakt, zijn aanslagen of oorlog ontstaan….https://zlj13051967.wordpress.com/2015/10/16/isis-terreur-geworteld-in-islamitische-cultuur/

  11. Ik ben misschien maar een simpel mens: maar volgens mij moet je gewoon van andersmans spullen afblijven. In dit specifieke geval: de ingooiers zijn nu niet meer dan hetgeen ze anderen van beschuldigen.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline