3 Oktoberthriller: Bekentenissen van Petrus toe aan derde druk

bekentenissen_petrusDe Leidse schrijver Jeroen Windmeijer heeft gisteren bij het servicepunt van de 3 October Vereeniging aan voorzitter Michiel Zonnevylle het eerste exemplaar overhandigd van zijn thriller ‘De Bekentenissen van Petrus’. Niet zomaar het eerste exemplaar, maar de eerste van alweer de derde druk.

Het verhaal speelt zich af op 2 en 3 oktober in het Leiden van 1996. Toen werd in het voormalige Romeinse legerkamp Matilo een bronzen masker opgegraven. Dat masker, in Leiden bekend als ‘Gordon’, zou echter niet het enige zijn dat er toen is gevonden. Een angstvallig geheim gehouden vondst – een geheimzinnig kistje – zou een geheel nieuw licht kunnen werpen op de geschiedenis zoals wij die kennen. De inhoud van het kistje legt een bom onder het christendom zoals wij het kennen.

gordon.jpeg

De echt Leidse thriller loopt inmiddels als een tierelier. De eerste druk (1.000 exemplaren) verscheen op 7 juni en was binnen twee weken uitverkocht. De tweede druk (3.000 exemplaren) is intussen ook over de toonbank gegaan en de derde druk (wederom 3.000 stuks) ligt nu dus in de winkels.

“Nog maar 2.999 te gaan en dan zijn we alweer toe aan de vierde druk,” lacht ‘de Leidse Dan Brown’ die in het dagelijks leven godsdienst en maatschappijleer doceert aan het Visser ’t Hooft Lyceum. Hij schreef het boek in een half jaar tijd: “Elke week een hoofdstuk. Op m’n vrije dag. Het verhaal ontrolde zichzelf als het ware terwijl ik zat te typen.”

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline