Marrakech Lounge gesloten door gemeente Leiden

19

Vrijdagmiddag maakte de gemeente Leiden bekend dat de Marrakech Lounge aan de Herenstraat gesloten wordt in verband met de brandveiligheid. De lounge opende haar deuren nog geen vier maanden geleden. Sindsdien regende het klachten over harde muziek in auto’s, schreeuwen en door de straat scheurende auto’s.

Op de website Verbeterdebuurt.nl kunnen bewoners hun klachten aangeven. Op de website zijn meerdere klachten geplaatst over de uitgaande jongeren die veel herrie en rotzooi veroorzaken en vertellen de omwonenden dat er vaak gebeld werd naar de gemeente en de politie. Maar zonder resultaat.

Naar aanleiding van de vele klachten, organiseerde de gemeente Leiden afgelopen dinsdag een bijeenkomst voor de omwonenden van de Marrakech Lounge. Hier vertelden vertegenwoordigers van de gemeente Leiden, de Omgevingsdienst West-Holland en de politie over te nemen maatregelen. Ook kondigde de gemeente aan dat er controles uitgevoerd zouden gaan worden.

Dat is inmiddels gebeurd en dat gemeente heeft daarbij vastgesteld dat de Marrakech Lounge niet voldoet aan de eisen die worden gesteld aan de brandveiligheid.

Delen

19 reacties

 1. In het verleden was de brandveiligheid altijd goed , dus zal het wel een kleine aanpassing zijn die ze moeten doen.
  Ik hoop ook dat deze zaak open kan blijven na een paar aanpassingen , de gemeente gooit alles maar gelijk dicht als het niet gaat zoals ze willen .
  Begeleiding zou hier wel eens het toverwoord kunnen zijn , nodig de horecaondernemer uit en vertel wat er niet goed is .
  Nu wordt gelijk de buurt uitgenodigd om te kijken hoe we de zaak kunnen sluiten.

  • Hierbij wordt vergeten dat de hoeveelheid drugsdeals in de straat vertienvoudigd is en dat na onderzoek bleek dat een van de de-facto eigenaren (jawel) een best wel pittig strafblad had.

   Daarnaast al meerdere ruiten van auto’s ingeslagen en paar mensen zelfs bedreigt met vuurwapens.

   Ga jij nu zeggen dat de gemeente dit voor niks doet!?

 2. Gadverdamme, Leiden is de slechste gemeente ooit.. Alles dicht gooien zonder erbij na te denken.. Marakech Lounge is super gezellig, en ja af en toe overlast op straat maar is dat niet normaal in een Winkel straat? Goed bezig kut gemeente van Leiden, jullie jagen elke normale ondernemer weg hier.. Schaam jullie bah bah

 3. Dicht houden, ik woon hier al jaren en er heeft menig horecagelegenheid ingezeten maar de geluidsoverlast die deze tent overlast veroorzaakt is gewoon asociaal. Over de vechtpartijen en ruzies die buiten worden veroorzaakt nog niet gesproken. En al die mensen die over de sluiting klagen: wellicht hebben jullie nog een leegstaand pand naast jullie waar deze toko in kan. Kijken of jullie nog van dezelfde mening zijn toegestaan…
  Btw de Herenstraat is idd een WINKELstraat geen UITGAANSstraat, daar is het centrum voor.

  • Piet Pekelharing op

   Volgens mij valt Tropical Heat toch eerder als uitgaansgelegenheid te bestempelen dan als winkel. Verder heeft u een overschot van gelijk.

 4. Over anderhalve week gewoon weer geopend… Mensen die klagen over geluids overlast ga lekker op een onbewoond eiland wonen stellletje oude wijven bij elkaar. Laat de herenstraat leven, liefst nog meer uitgaans plekken erbij… Nieuwe incasa in deze straat zou ook top zijn!! Weg met de oude mensen en nieuwe generatie gaat leven in deze straat! 😉

 5. Helemaal mee eens Anne! Word tijd dat de oude zeurpieten in de Herenstraat een ander plekje in Leiden moeten gaan zoeken… Eventueel een nieuwe Discotheek zou top zijn! Vooral omdat er snachts ook een Shoarma zaak in de straat open is is dat extra fijn voor de feestgangers.. Er was al sprake dat de Spar waarschijnlijk weggaat.. Laat dit nou een perfecte locatie zijn voor een discotheek in Leiden, met Marrakech erbij om lekker te loungen.. Gewoon meer politie in de straat zetten om de orde te bewaken dan hebben die ook nog wat tedoen inplaats van boetes uitgeven voor geparkeerde autos..

  • Een nieuwe discoteek? helemaal voor…
   (toch belachelijk dat de gemeente incasa er uit gedrukt heeft ten behoeve van hun prestige project “De Nobel”).

   De vraag is of het een geschikte plek is, op het moment dat meerdere mensen zich opstraat niet meer veilig voelen, drugs deals ineens de gewoonste zaak zijn en mensen bedreigd worden met vuurwapens, voel jij je dan nog veilig in je woonwijk?

   Tuurlijk, dit komt ook doordat de gemeente fout na fout maakt (en die werden bij de bijeenkomst ook redelijk afgezeken door de wijk, meer dan marrakech zelf), er had gewoon permanente politie inzet moeten komen na grote klachten en het had aangemerkt kunnen worden als “Veiligheids Risicogebied”, maar dat wil de gemeente dan weer niet.)

   Uit betrouwbare bron kan ik vermelden dat de marrakech lounche op naam staat van een katvanger danwel een compagnon zonder strafblad maar in praktijk bestuurd wordt door een aantal personen van noord-afrikaanse afkomst uit de Leidse drugscene.

   Dat komt best wel overeen met de hoeveelheid dealers die ik al gesnapt heb in die 4 weken (6 avonden er langs gelopen, waarvan ik 4 drugsdeals heb gespot, 1 op de hoek met de watergeuzen straat en 3 op de hoek met de drie octoberstraat). Dat komt neit uit de lucht vallen.

   Om nog maar niet te spreken dat er al 3 avonden overal in de straat kapot glas lag, er auto ruiten waren ingegooid en nog meer niet zo gezellige bezigheden.

   Op het moment dat er een club opent met beveiligingspersoneel en dan nog is het al na zo’n korte tijd een criminele bende in de straat na 23:00, dan weet je gewoon dat er iets niet in de haak is.

   Ja, bewoners kunnen ook wat minder mutsen “ik voel me onveilig” los je niks mee op en de gemeente moet wat minder schijnheilig doen (omdat ze zelf de vergunning niet goed hadden getoetst, ze waren het onderzoek naar de-facto eigenaren vergeten)… Maar de problemen komen niet uit de lucht vallen.

 6. Nieuwe discotheek in de huidige Spar? Lijkt me een waanzinnig idee! Net wat deze straat nodig heeft, meer uitgaans mensen en meer leven in deze straat! Werk zelf in de spar en lijkt me super als dit een Discotheek wordt.. Ik denk dat het centrum verleden tijd is en de herenstraat het nieuwe uitgaans gebied word, ik als student geniet daarvan. Trouwens Marrakech gaat idd over een kleine 2 weken weer open. Top zaak met onwijs vriendelijk personeel.

 7. Een buurtbewoner op

  De exacte eigendomsverhoudingen bij die tent heb ik niet uitgezocht, maar wat Gelena verder over de Marrakech Lounge schrijft kan ik uit eigen waarnemingen bevestigen. Het is daar niet pluis.
  Laat de Herenstraat niet ontaarden in een uitgaansgebied, maar de gemengde straat blijven zoals die nu is.

 8. Gelena wat ben jij een zuurpiet zeg je moet maar een boek schrijven of bij de politie gaan weet niet waar je al die onzin van haalt ten eerste is het van een turk geen noord afrikaan en ten 2 de leiden staat bekend om zn druggebruik tussen de studenten die losgaan wat kan een arme ondernemer aan doen als.op straat word gedeals heb zelf meerdere tenten maar als buitenlander word je zo moeilijk gemaakt en als.je wat verkeerd gaat doen gaan ze zeggen zie je nou laat die arme mensen die werken keihard om wat te verdinnen volgens mij ben je gewoon iemand die een rasist is maar goed gr naz

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Maaike Lek

Je bent nu offline