Expositie Einstein & Friends officieel open in Museum Boerhaave

Gisteren is onder grote belangstelling de tentoonstelling Einstein & Friends geopend door de Israelische ambassadeur Haim Divon. Tot begin volgend jaar is de bijzondere expositie te bezichtigen in het Leidse natuurwetenschappelijke museum Boerhaave. Naast de tentoongestelde voorwerpen is er ook een uitgebreid extra programma samengesteld. Variërend van een Duits biertje, ein Steinie, en een arrangement in samenwerking met Etablissement Einstein aan de Nieuwe Rijn, tot een fietstocht langs plekken waar Einstein iets mee had.

Dirk van Delft is niet alleen de directeur van Museum Boerhaave, maar nam voor het eerst ook de rol van conservator op zich en stelde de tentoonstelling samen.

Vincent Icke, hoogleraar theoretische sterrenkunde aan de Universiteit Leiden, vertelde bij de opening over het heelal rond Einstein. Na afloop sprak Chris de Waard nog even door met de astrofysicus die zichzelf vergeleken met Einstein een dwerg noemt.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline