Universiteit Leiden daalt fors op wereldranglijst

2

De Universiteit Leiden is twintig plaatsen gedaald op de wereldranglijst van universiteiten. Stond de universiteit vorig jaar nog op plaats 75, nu is dat de 95e plaats. De hoogst genoteerde Nederlandse universiteit, is de Universiteit van Amsterdam. De lijst wordt ieder jaar samengesteld door QS.

Daling_UniversiteiLeiden_QS

(Afbeelding: QS).

De afgelopen drie jaren stond Leiden stevig op de 75e plaats van de wereld. Daarmee was ze na Amsterdam de 2e van Nederland. De val naar beneden is verrassend. Dit jaar is Leiden de 4e van Nederland, de TU Delft en Universiteit Utrecht hebben een hogere notering. De volledige lijst van universiteiten vindt je op de site van QS.

Delen

2 reacties

  1. Roelof Eleveld op

    Het hangt wel af van welke ranking je hanteert: Op de Shanghai Ranking staat Leiden op de 82e plaats. Alleen Utrecht staat daar hoger. Shanghai onderzoekt 1200 universiteiten. Er zijn ongeveer 25.000 universiteiten in de wereld waarvan men er 1200 interessant genoeg vindt om te onderzoeken. Als je dan bij de 1e 100 zit is dat heel erg hoog. Daarnaast: het onderzoeksbudget van de Universiteit van Harvard is hoger dan de onderzoeksbudgetten van alle Nederlandse universiteiten bij elkaar. In dat perspectief doen Nederlandse universiteiten het helemaal niet slecht en zeker Leiden en Utrecht doen het erg goed.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline