Monty Python viert jubileum in Leiden

7

Monty Python viert op 5 november het 40-jarig jubileum van de filmklassieker ‘Monty Python and the Holy Grail’. Zij doen dit op het Leiden International Film Festival (LIFF). De organisatie van het festival laat weten dat ze (één van de) Monty Python acteurs naar Leiden willen halen, maar dat is nog onzeker. De acteurs John Cleese, Terry Jones, Terry Gilliam, Michael Palin en Eric Idle zullen sowieso de film aankondigen door middel van een vooraf opgenomen introductie.

Tijdens het LIFF wordt een vernieuwde sing-a-long versie van ‘Monty Python and the Holy Grail’ vertoond. De komedieklassieker uit 1975 gaat over de zoektocht van Koning Arthur naar de Heilige Graal. De organisatie probeert nog om één of meer ‘Pythons’ naar Leiden te halen. “We proberen ze via alle mogelijke manieren te bereiken, maar vooralsnog zonder succes. We blijven het zeker nog een paar weken proberen om toch in ieder geval iemand te kunnen ontvangen,” aldus organisatielid Evert de Vries.

De vertoning vindt plaats op donderdag 5 november in het Trianon theater in Leiden. Dit jaar is de tiende editie van het LIFF. Het volledige programma van het film festival wordt in oktober bekendgemaakt.

Delen

7 reacties

 1. Nee.

  ‘Speciaal voor deze bijzondere gelegenheid wordt er een vernieuwde sing-a-long versie van de film vertoond, compleet met exclusieve gefilmde introductie van de Pythons zelf.’

  • Rolf Eijgenraam
   Rolf Eijgenraam op

   Dat klopt. Daarnaast probeert de organisatie nog om de Pythons naar Leiden te halen.

 2. Marcel Willemsen op

  Ik begreep dat ze zijn gevraagd door het LIFF, maar nog geen antwoord hebben gegeven. Dus de kans dat ze komen..?

 3. Voor alle lezers: dit artikel is erg misleidend. Op de website van LIFF staat het volgende: “Speciaal voor deze bijzondere gelegenheid wordt er een vernieuwde sing-a-long versie van de film vertoond, compleet met exclusieve gefilmde introductie van de Pythons zelf.”
  De Pythons komen dus niet langs.

  • Rolf Eijgenraam
   Rolf Eijgenraam op

   Ik geef toe dat er fouten in dit artikel stonden. Ik heb het inmiddels aangepast. Ik heb contact gehad met de organisatie van LIFF, van Evert de Vries kreeg ik te horen dat ze daadwerkelijk proberen om de Pythons (of in ieder geval één) naar Leiden te halen. Dat staat inderdaad niet in het bericht op de site van LIFF. Hij acht de kans echter klein dat het lukt. Deze nieuwe informatie heb ik verwerkt in het artikel. Bedankt voor je feedback.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline