Leiden verwelkomt vluchtelingen met inzamelingsactie

3

Den Haag, Amsterdam, Leeuwarden, Utrecht, Maastricht. Overal in het land komen organisaties op voor de vluchtelingen. Nu is er ook door de burgers van Leiden het initiatief  ‘Leiden Verwelkomt Vluchtelingen’ opgezet. Met deze actie proberen de organisatoren welkomstpakketten te verzamelen voor vluchtelingen in vluchtelingencentra.

Met het verzamelen van schoenendozen vol spullen en tassen vol kleding willen de organisatoren een klein gebaar maken om te laten zien dat de vluchtelingen er echt toe doen. “Deze mensen die ontvluchten een vreselijke oorlog, doen allerlei moeite om een veilig oord te bereiken waar ze dan wel hun leven kunnen opbouwen. Daar moeten wij voor zorgen met z’n allen” vertelt Jos Olsthoorn van GroenLinks.

Kleding doneren
Naast de welkomstpakketten is het ook mogelijk kleding te doneren. ‘Leiden Verwelkomt Vluchtelingen’ werkt samen met Sympany. Sympany is een stichting die de kleding op komt halen en het vervolgens selecteert. Het textiel gaat naar afnemers en vervolgens krijgt ‘Leiden Verwelkomt Vluchtelingen’ een vergoeding die gedoneerd wordt aan giro 7422 van het Nederlandse Rode Kruis.


Chris de Waard sprak met Jos Olsthoorn van GroenLinks. Ook sprak hij Jan Hovenkamp en Jesse Post initatiefnemers ‘Leiden Verwelkomt Vluchtelingen’

Brieven en tekeningen
‘Leiden Verwelkomt Vluchtelingen’ vermeldt op haar Facebook pagina wat je het beste in een welkomstpakket kan stoppen zoals, brieven en tekeningen, toiletartikelen, houdbaar eten, kleding, schrijfwaren, speelgoed en spelletjes. “Het is heel hartverwarmend om te zien dat mensen zich zo inzetten” zegt Jesse Post mede initiatiefnemer.

Inleveren
Van 11.00 uur tot 16.00 uur staan de initiatiefnemers met haar vrijwilligers voor Leiden Centraal, aan de stadskant, om de pakketten te verzamelen. Let op! Zorg er voor dat de doos nog open en dicht kan en dat er vermeldt staat of de doos voor een man, vrouw of een kind is.

Meer informatie vind je op de Facebook pagina van ‘Leiden Verwelkomt Vluchtelingen’.

 

Delen

3 reacties

  1. Wij hebben ook nog een voedsel bank,moet wel even aangepast worden.
    deze mensen eten natuurlijk niet zo als ons, maar dat moet geen probleem zijn toch?

  2. Zeer goed initiatief ! ik print de tekst op een A4 en plak ik deze bij mijn winkels vandaag nog. Graag meer dagen waar je dozen ergens kan inleveren wan zo weet je zeker dat het direct naar de vluchtelingen gaan.

    Verbeterd punt: de dag 12 oktober is niet goed en direct zichtbaar. Lang niet iedereen leest eerste een hele A4 om dat te weten te komen. Ik heb het aangepast.
    Vees succes,
    María

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Maaike Lek

Je bent nu offline