Route van Leidse Ontdekkingen is klaar

1

tonvanraanDe bedenker van ‘Leiden, Stad van Ontdekkingen’, professor Ton van Raan, heeft de slogan extra lading gegeven. Ook een ander idee uit zijn koker is namelijk uitgevoerd en wordt volgende week zaterdag door Rector Magnificus Carel Stolker van de Universiteit Leiden officieel onthuld tijdens de derde Nacht van Kunst & Kennis: de Route van Leidse Ontdekkingen.

 

Tussen Bio Science Park en historisch centrum komen in totaal 28 borden bij plekken waar de ontdekkingen zijn gedaan. Daarop informatie over de uitvinding en de uitvinder(s).

20150910_133347De uitwerking van het idee is in de loop der jaren wel aangepast. Ooit was heet de bedoeling dat er een soort stenen tafels geplaatst zouden worden. Het bleek lastig om daar de financiering voor rond te krijgen. Inmiddels is gekozen voor borden in combinatie met de website www.leidendiscoveries.nl en een gelijknamige app voor de mobiele telefoon. Via die app kan je niet alleen de hele route lopen, maar is het ook mogelijk om een persoonlijke route langs de eigen interessegebieden samen te stellen.

Delen

1 reactie

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline