Ritje op de grootste diesellocomotief

1

Op zaterdag 12 en zondag 13 september kan je meerijden in de cabine van de grootste diesellocomotief in de collectie van Stoomtrein Katwijk Leiden. Tijdens Hemelvaartsdag konden bezoekers meerijden op de voetplaat van een van de stoomlocomotieven. Dit bleek een enorm succes. Vandaar dat Stoomtrein Katwijk Leiden komt met een ritje op de grootste diesellocomotief uit de collectie.

De motorlocomotief werd gebouwd in 1958 in Keulen. Jarenlang reedt de locomotief op het spoor van de steenfabriek de Kijfwaard in Pannerden. De jaren daarna stond de locomotief als monument voor het kantoor. Toen roest de baas werd over het bakbeest schonk de Kijfwaard de locomotief aan Stoomtrein Katwijk Leiden.

Paradepaardje
Na jarenlange restauratie is de ruim 10.000 kilo zware Deus het paradepaardje van Stoomtrein Katwijk Leiden. Hij is te zien en te berijden op zaterdag 12 en zondag 13 september van 10.30 uur tot 16.30 uur. Meer informatie vind je op de website van Stoomtrein Leiden Katwijk.

Delen

1 reactie

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Maaike Lek

Je bent nu offline