Spectaculaire lichtshow bij Hooglandse Kerk

Op 13 september viert de Hooglandse Kerk zijn 700-jarige bestaan. Op donderdag 3 september werd de feestweek afgetrapt met een klank- en lichtshow uitgevoerd door Kunstenaarscollectief het Blauwe Uur.

Om 21.00 uur begon het spektakel bij de befaamde Hooglandse Kerk. Op de zuidgevel werden beelden geprojecteerd die lieten zien hoe de kerk in 700 jaar is gegroeid. De show duurde een half uur lang en werd begeleid door muziek van onder ander Gesualdo tot Händel. De zang werd verzorgd door Mezzosopraan Emma Brown en het Pancras Consort.

Jubileumfeest
De rest van de week wordt de lichtshow iedere avond om 21.00 uur herhaald. Dan wel zonder de ondersteunende muziek. Ook zijn er andere festiviteiten tijdens de jubileumweek van de Hooglandse Kerk. Onder andere zijn er optredens van organisten Theo Visser en dr. Ian Tracy. Voor meer informatie kunt u terecht bij de agenda van het 700-jarig bestaan op de website van de Hooglandse Kerk.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Maaike Lek

Je bent nu offline