AquaHortus opent haar deuren

Vanaf zaterdag 5 september zijn de wonderen van AquaHortus te zien in de Hortus Botanicus in Leiden. In de Wintertuin, de tropische kassen en op het Notenveld van de Hortus Botanicus Leiden worden meer dan 400 en aquaria en terraria opgesteld. Een tentoonstelling van deze omvang en diversiteit is een grote zeldzaamheid.

Er zijn aquaria en terraria met tropische dieren, zeeaquaria, maar bezoekers kunnen ook zien wat er leeft in de Leidse sloten en grachten. Ook is er aandacht voor de vissen in de vijver van de Leidse Hortus.


Onze reporter Rolf Eijgenraam sprak met Huig van der Plas, voorzitter van de Leidse Aquarium en Terrarium Vereniging de Natuurvriend.

425-jarig bestaan
Dit alles in combinatie met de festiviteiten rondom het 425-jarig bestaan van de Hortus Botanicus en het 85-jarige van de Leidse Aquarium en Terrarium Vereniging de Natuurvriend. De eerste tentoonstelling van AquaHortus vond plaats in 1933. De laatste AquaHortus was in 2005 en trok toen 10.000 bezoekers.

Sponsoren
Zeventig partijen van sponsoren en deelnemers ondersteunen deze grote tentoonstellingen. Vanuit België, Duitsland en Zweden doen deelnemers mee om hun bijzondere collecties te tonen. De AquaHortus is de grootste tijdelijke tentoonstelling van zijn soort in Europa.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Maaike Lek

Je bent nu offline