Politie vindt grote hoeveelheid gestolen fietsen

5

Bij een onderzoek naar fietsendiefstal is de politie gestuit op een grote hoeveelheid mogelijk gestolen fietsen. Vorige week zaterdag zijn twee verdachten – een 20-jarige man zonder vaste woonplaats en een 28-jarige man uit Zoeterwoude – in een witte bestelbus aangehouden op de Wassenaarse weg. Dat gebeurde na een tip van een getuige, die op die nacht een jongen een fiets in de witte bus zag laden.

Naast twee gestolen fietsen werden in de bus goederen en documenten aangetroffen die wezen op fietsendiefstal. De 28-jarige verdachte bleek na onderzoek via internet de fietsen aan te bieden. In het bedrijf van de verdachte werden elf fietsen, waarvan tien zonder slot, gevonden. In zijn tuin trof de politie nog eens 49 fietsen aan, waarvan er in elk geval drie zeker gestolen zijn. De verdachte verklaarde vooral in Leiderdorp, Leiden-Noord en Oegstgeest toe te hebben geslagen.

Een aantal fietsen kon worden teruggebracht naar de eigenaren. Van een groot aantal kan echter niet worden vastgesteld of ze inderdaad van diefstal afkomstig zijn, omdat een aangifte ontbreekt. De politie adviseert dan ook met klem aangifte te doen wanneer een fiets is gestolen.

 

Delen

5 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline