Leidse masteropleiding Farmacie stap dichterbij

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker heeft de aanvraag voor de masteropleiding Farmacie in Leiden goedgekeurd. Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en de Universiteit Leiden (Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen) willen vanaf volgend studiejaar studenten opleiden tot apotheker.

Om daadwerkelijk met de opleiding te kunnen starten, moet het traject van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) nog doorlopen worden. Deze onafhankelijke organisatie beslist uiteindelijk of de opleiding er komt.

Patiëntgericht

De Leidse opleiding wil zich onderscheiden door patiëntgerichte apothekers op te leiden. De nieuwe studie combineert de wetenschappelijke basis van de bestaande opleiding Bio-Farmaceutische Wetenschappen (BFW) met de patiëntgerichte elementen van Geneeskunde.

Praktijkervaring

In het derde jaar van de bacheloropleiding BFW kan een selecte groep studenten kiezen voor de specialisatie BFW en Farmacie, waarna ze naast de masteropleiding BFW dan ook kunnen doorstromen naar de master Farmacie. In deze master werken studenten bijna twee jaar lang als coassistent in een (ziekenhuis)apotheek om praktijkervaring op te doen.

Geweldige aanvulling

“Een nieuwe masteropleiding Farmacie is een geweldige aanvulling op onze bestaande masteropleiding Bio-Pharmaceutical Sciences”, vindt prof.dr. Piet Hein van der Graaf, wetenschappelijk directeur van het Leiden Academic Centre for Drug Research. “Dit geeft studenten van onze succesvolle bacheloropleiding Bio-Farmaceutische Wetenschappen nog meer keuzemogelijkheden. Het is een bevestiging van de toonaangevende positie die Leiden inneemt in de wereld op het gebied van farmaceutisch onderzoek en onderwijs.”

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline