Leidse energieverbruik mogelijk te hoog ingeschat

GroenLinks maakt zich zorgen over de controle van het energieverbruik in Leiden. In vele gemeenten is dat jarenlang niet gemeten maar geschat, blijkt uit onderzoek van licht- en energiebedrijf GreenFox. Die schattingen zijn over het algemeen te hoog. Het totale overschot zou in de miljoenen euro’s lopen.

Rotterdam is een van de gemeenten waar het om gaat. Daar blijken te weinig controleurs te zijn voor de 10.000 gas-, water- en elektrameters. Ook worden meters meegenomen van panden die al vijf jaar plat zijn, en soms zijn ze zelfs onvindbaar. GroenLinks-raadslid Jos Olsthoorn vreest dat het in Leiden wel eens net zo zou kunnen gaan. “Net als in Rotterdam zijn er veel oude panden in ons centrum, die wellicht lastig te controleren zijn”, vermoedt het raadslid.

Daarom vraagt Olsthoorn namens zijn fractie aan het college hoe de controles verlopen in Leiden; wordt er daadwerkelijk gemeten of wordt het energieverbruik ook in Leiden geschat? Bovendien wil GroenLinks weten in hoeverre de gemeente gebruik maakt van groene stroom.

 

 

 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline