Leidse studenten geven colleges aan senioren

Arian Khoshchin en Christophe Mombers, Leids universitaire studenten, hebben een nieuw initiatief opgestart. Zij geven onder de naam ‘Edisen’ colleges aan senioren in verzorgingscentra en buurthuizen. De twee zijn nog op zoek naar studenten uit verschillende vakgebieden. “Wij kwamen er al gauw achter dat dit zo’n verrijking is, dat we andere studenten ook deze kans willen geven”, aldus Christophe Mombers.

Inmiddels geven de studenten al colleges op verschillende locaties in Leiden en omstreken. Zo geeft Edisen volgende week een college in Lisse. “Het liefst zitten we natuurlijk in heel Nederland, de BeNeLux of zelf wereldwijd zelfs”, vertelt Arian Khoshchin ambitieus.

Dementerend

De twee geven ook colleges aan dementerende ouderen in verzorgingstehuizen. “We dachten eerst dat dat heel moeilijk zou worden, maar opmerkelijk is dat er toch veel blijft hangen”, vertelt Christophe Mombers.

Vooral onderwerpen als geschiedenis en cultuur doen het goed bij deze doelgroep. Edisen verzorgt inmiddels ook colleges over de geschiedenis van Leiden. “Daarmee proberen we een nostalgische gevoel op te wekken”, aldus Christophe Mombers.

Website

Verzorgingstehuizen, buurtcentra en andere belangstellenden kunnen contact opnemen met Edisen via hun website. Ook kunnen studenten die zich bij het team willen voegen hier een berichtje achter laten.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline