PvdA: “Laat vuilniswagens op ander tijdstip rijden dan scholieren”

8

De scholen zijn weer begonnen! Een waarheid als een koe en bovendien de bekende slagzin van de jaarlijkse verkeerscampagne van Veilig Verkeer Nederland. De organisatie vraagt aandacht voor de fietsende scholieren, die in elk jaar september meer dan anders betrokken raken bij verkeersongelukken. Een reden dat ouders steeds vaker liever hun kinderen per auto naar school brengen.

De PvdA Leiden is mede bezorgd over de verkeersveiligheid rondom scholen in hun stad, en ziet nog verbetermogelijkheden. “Een specifiek probleem zijn vuilniswagens”, zegt duo-raadslid Martijn Otten. “Die rijden precies op het moment dat kinderen fietsen ook rond in de wijk. Het moet simpel zijn die schema’s aan te passen.”

Een ander knelpunt is volgens Otten de PI De Brug aan de Wassenaarse Weg, een school met speciaal onderwijs. “Een probleem is dat de busjes die de kinderen naar school brengen, niet direct bij de school kunnen parkeren, waardoor de kinderen een stuk moeten lopen. Daar is tot op heden geen goede oplossing voor gevonden.”

Otten is verder positief over de verkeersveiligheid in Leiden. “Als het goed is, is de het de laatste jaren wel veiliger geworden voor scholieren, aangezien de gemeente hard bezig is geweest veiligere wegen te creëren rondom scholen. Bij bijvoorbeeld de Leidse Houtschool en Lorentzschool gebeurt dat nu, en dat is goed.”

Delen

8 reacties

 1. Het grootste gevaar voor de verkeersveiligheid rondom scholen vormen de ouders die hun verwende kroost met de auto naar school brengen.

 2. Op zich een goede actie!. De vraag is of de vuilniswagens zomaar even een ander schema kunnen gaan rijden. Deze hardwerkende mannen/vrouwen hebben een strak schema. Maar als er een mogelijkheid is om in het rijschema een schoolomgeving rond 8.30 – 9.00 en 14.00 – 15.00 uur te mijden dan zou dat mooi meegenomen zijn.

  Inderdaad deze ouders en hun verpeste nageslacht behoren tot de koolstof generatie die door de huidige asfaltverslaafde bestuurders ook nog eens verder in de watten gelegd wordt. Een tijdelijk gerief overigens.
  Gelukkig zijn er genoeg ouders en scholen die het gebruik van fiets en benenwagen actief bevorderen. En zo werken aan een schone en veilige omgeving

 3. En hoeveel % van de vrachtwagen kilometers wordt gereden door vuilniswagens?
  Het idee klinkt best sympathiek, maar het lijkt een beetje op een druppel op een gloeiende plaat.

 4. pvda plan valt mee dat ze er niet van maken de tijden van de scholen veranderen zodat ook die hinder er niet is. Men moet nu eens ophouden met al die betutteling, want ga je dan ook de overige vrachtwagens weren. weet je wat echt helpt een aantal werkelozen van het uwv weer ouderwets bij een school zetten en klaarover laten spelen een parkeerwachter neerzetten bij al die ouders die onmogelijk hun auto parkeren waardoor gevaarlijke situaties ontstaan en die flinke boetes geven.

 5. Het pollenseizoen is bijna over, het polletieke seizoen gaat weer teisteren. Met snotterende neus, schorre keel en tranende ogen zien de marginale daden van ons stadsbestuur weer aan. Gelukkig zijn er nog hardwerkende ambtenaren op straat inclusief Breemee die ons zo af en toe wel een handje willen helpen. Net als vroeger.

 6. Burger zonder steunzolen op

  Waar is dat in hemelsnaam allemaal goed voor? Schaf gewoon die scholen af. Die jeugd van tegenwoordig kun je toch niets meer aan- of afleren. Dat is volkomen verloren moeite.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline