Laatste pony weg van paardeweide Professorenwijk

8

De hoogbejaarde pony die nog op het paardenweitje tussen de De Sitterlaan en de Buys Ballotstraat staat, mag zijn oude dag daar niet slijten. Dick de Vos van de Partij voor de Dieren vroeg gisteren aan burgemeester Lenferink om clementie voor de pony die al veel ouder is dan pony’s normaal worden. “Het gaat misschien maar om een paar maanden,” zo betoogde De Vos.

Het bleek allemaal mosterd na de maaltijd. De pony staat er weliswaar nu nog wel, maar het vertrek is al helemaal voorbereid. Komende week verkast het dier samen met wat andere dieren naar een manege in Nieuwe Wetering. Vervolgens worden de (op)stallen op het terrein gesloopt.

Delen

8 reacties

 1. De Echte Leydenaer op

  Fijn dat deze pony is verlost van de drek en de slijk waarin het heeft moeten staan. Kijk naar de foto’s, en zie dat je in dit modderbad geen pony’s of paarden moet of kunt houden. Dit is dier-onwaardig.

 2. een Leids burger op

  Het bestemmingsplan stond helemaal niet toe dat er daar paarden werden gehouden.
  Je kunt niet blijven gedogen.

 3. Nee, maar ondertussen blijft de gemeente Leiden wel gelukszoekers pamperen, terwijl dit niet mag.. Straks krijgt de gemeente de boetes opgelegd, hoe denkt de gemeente dat te gaan betalen? Van ons zuurverdiende geld, want zelf kan de gemeente t niet betalen… Denk daar maar eens over na, bepaal dan maar eens of de dieren daar daadwerkelijk illegaal stonden. Ik durf te wedden, dat t de gemeente is, die hier illegaal bezig is…

 4. Triest de dieren stonden daar niet illegaal en wat de foto’s betreft, die worden altijd gemaakt met slecht weer maar nooit als de dieren lekker buiten zijn of als er kinderen zijn. Er zijn 12 mensen die een klacht heb gedaan waar van 50 die willen dat dieren blijven. De gemeente is gemeen die hebben wat met de eigenaar van het land en zijn de dieren de duppe van en de burgenmeester vergeet dat paarden en geiten huis dieren zijn. En wat de stallen betreft die staan er al 50 jaar meneer Star heb de stallen gebouwd. Ik vraag me af zijn die 12 mensen nu blij met een leeg weiland dat straks een vuilinsbelt word nou van harte daar mee met jullie overwinning kijken wie dan het laast lacht. Jullie zeker niet en wat de gemeente betref die wisten al lang dat er paarden liepen die fries die er zwaar mishandeld is, die bloemkool met vishaaken, die gloortabletten enz en dat heb allemaal in de krant gestaan. Nu na 16 jaar moet het weg hoe ziek moet je zijn zeker een pony dat al zeer oud is, nee je hebt dieren vrienden en niet zo is het toch gemeente.

 5. een Leids burger op

  Niet illegaal Paula?
  Lees dan het volgende citaat uit eerdere berichtgeving eens goed:”De paarden en geiten die al jaren op een stuk grond achter de De Sitterlaan verblijven moeten van de gemeente het veld ruimen. Volgens de afdeling Handhaving zijn de dieren daar illegaal geplaatst en maken ze geen onderdeel uit van het bestemmingsplan.”
  http://sleutelstad.nl/2014/08/22/paarden-en-geiten-professorenwijk-moeten-weg/

  Paarden houden in een dichtbevolkte woonwijk is sowieso al absurd natuurlijk. Dus dat daar klachten over komen vind ik niet zo vreemd.

 6. Maar als er een wijk of straat feest was waren me beestjes wel goed.
  En buiten dat… het was al jaren lang bekend dat er paarden en geiten liepen.
  Ook als er een thuis te koop werd aangeboden kwamen ze foto’s nemen voor een hogere verkoopwaarde van het thuis en werd het er bij vermeld! Dus iedereen die er is komen wonen of er al woonde wist er van, als je er niet houd of problemen er mee heb waarom ga je er dan wonen? Dan is het toch hun probleem?

  Als er al MEER dan ZESTIEN JAAR paarden en geiten lopen en het is in de media vaak genoeg is verschenen en ook in de wijk krant waarom dan na MEER DAN ZESTIEN JAAR ineens een probleem….?

  Hoop dat jullie nu een “prachtig” uitzicht hebbe op de vuilnisbelt en de criminaliteit die weer terugkeert zoals voorheen.

  Er zijn nu klagers die er op terug zijn gekomen die nu al vragen aan de mense van de dieren die weg zijn of ze alsjeblieft als het geregent heb het water weg wille pompe….
  Wat denken ze zelf….?

 7. Wat een gesol met die dieren en met de mensen die ze al die jaren zo trouw hebben verzorgd. Een ding ben ik blij om, dat is dat er nu , hoop ik, toezicht is, en dat het paard niet meer mishandeld kan worden, en degene die dat op zijn/haar geweten heeft loopt nog steeds vrolijk los. Ik heb respect voor deze mensen en wens ze een goeie toekomst met hun dieren toe.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline