BIGGG! smallband-festival gaat voor minimaal volume en maximale sfeer

Aanstaande zondag vormt de Leidse Pieterswijk het toneel voor het BIGGG! smallband-festival. Onder het motto ‘verfijnde muziek op verfijnde plekken’ zal een groot scala aan muziekstijlen te horen zijn in verschillende tuinen en panden in de Pieterswijk. Van Jazz tot Portugese Fado, van de Waag tot het Pieterskerkplein.

Het smallband-festival wil zondag de aandacht vestigen op subtiliteit en muzikaal vakmanschap ten opzichte van volume. De organisatie vindt het geluidsvolume bij veel evenementen en festivals veel te sterk, met alle gehoorbeschadigende consequenties van dien. Op het BIGGG! festival zal akoestisch of licht versterkt gespeeld worden, met als gevold een sfeer die uniek is, en “minder plat dan een massaal oorverdovend DJ evenement”.

Naast muziek is er dit jaar ook veel aandacht voor dichtkunst. Acteur/zanger Frans van Deursen zal gedichten van de vorig jaar overleden dichter Leo Vroman voordragen, begeleid door composities van bekende Nederlandse muzikanten als Spinvis, Henk Hofstede en Paul de Munnik. Voor de kids is er een instrumenten-maak-workshop onder leiding van trompettist Bert van Bommel.

De toegang tot het festival, durende van 14.00 tot 18.00 uur, is gratis – donaties zijn welkom. Meer informatie staat op www.biggg.nl.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline