Zorgen over vernietiging weesfietsen

1

De Partij voor de Dieren in de Leidse gemeenteraad wil weten of het klopt dat grote hoeveelheden weesfietsen, die onder de taxistandplaats bij het station zijn verwijderd, worden vernietigd. Deze schijnen niet te kunnen worden verkocht omdat er geen proces-verbaal is opgemaakt bij het weghalen. Raadslid Dick de Vos wil dat er wordt nagedacht over een meer duurzame oplossing waarbij deze fietsen hergebruikt worden. De Partij voor de Dieren denkt daarbij aan een Leids Witte Fietsenplan.

De Vos wil weten waarom er bij eerder genoemde fietsen geen proces-verbaal is opgemaakt. In een uitgebreide set vragen stelt het raadslid dat het zonde zou zijn als er jaarlijks vele fietsen worden vernietigd. De Vos wil van het gemeentebestuur weten hoeveel weesfietsen er worden verkocht en hoeveel er op de schroot verdwijnen.  Ook wil hij weten welke criteria de gemeente hanteert bij het bepalen dat een fiets kan worden verkocht.

Het raadslid wil ook weten of het College gebruik maakt van de mogelijkheid om de fietsen weg te geven. Dat mag volgens de wet en de Partij voor de Dieren heeft dat liever dan er goede fietsen worden weggegooid.

Delen

1 reactie

  1. Als “gebruiker” van de fietsenstalling bij het stationdurf ik te stellen dat de meeste 95% van de weesfietsen zogenaamde barrels zijn waarop je zelf misschien prima rijdt, maar die je niet meer kan opknappen, veel te kostbaar laat staan dat je er een ander op laat rijden. Uw vragen eneer De Vos zijn dan ook in mij ogen zonde van de inspanning. Kom anders zelf eens kijken naar deze fietsen.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline