Bomenbond: gemeente moet optreden tegen beschadiging bomen

4

De Bomenbond Rijnland wil dat gemeente optreedt tegen de veroorzakers van door werkzaamheden beschadigde bomen.  Dat is een overtreding van de Bomenverordening. “Het is verboden om bomen te beschadigen”, voegt voorzitter Rolf van Beek toe, die gisteren en vandaag melding maakte van twee incidenten.

Het gaat om bomen op de hoek van de Eijmerspoelstraat en de Kagerstraat, die beschadigd zijn geraakt bij graafwerkzaamheden, en bomen aan de Bernardkade waar gemeentelijke zandgrond op gestort is.

 

Delen

4 reacties

  1. Ik heb begrepen dat ook de bomen van de hooigracht binnen ander halfjaar gerooid gaan worden door de gemeente. Blijf geen groen meer over in Leiden.

  2. Bosje in de papenwegse polder, een broedplaats voor buizerd, weg voor de roetriool Rijnlandroute.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline