Groep Kok: Motie van wantrouwen wegens bed-, bad-, brood-opvang

7

Raadslid Tomas Kok (Groep Kok) dient volgende week een motie van wantrouwen in tegen het Leidse college van VVD, SP, PvdA en D66, vanwege de realisatie van een bed-, bad- en broodvoorziening aan het Maansteenpad. Kok noemt de uitgeprocedeerde asielzoekers  ‘illegalen die niets in Nederland te zoeken hebben’ en vindt het belachelijk dat de gemeente meewerkt aan welke vorm van opvang dan ook. Nadat hij zijn motie had aangekondigd, verliet Kok de vergadering van de gemeenteraad.

Tomas Kok: “Terwijl onze ouderen letterlijk en figuurlijk in de stront zitten, wordt er met geld gesmeten naar mensen die hier niets hebben bijgedragen. De mensen die dit land hebben opgebouwd worden opgeofferd voor degenen die dit land weer afbreken.”

Delen

7 reacties

 1. Jantje van Leiden op

  Die Kok! Alsof hij iets heeft bijgedragen aan de opbouw van dit land. Kotsmisselijk word ik van deze maatschappelijke mislukkeling.

 2. en die raadsvragen zijn ook niet kosteloos dus wie smijt hier nou met gemeenschapsgeld

 3. een Leids burger op

  Toch is het helaas wel zo dat er wel geld is voor notabene UITGEPROCEDEERDE asielzoekers, maar te weinig voor mensen met bijvoorbeeld thuiszorg om ze de zorg te geven die ze eigenlijk nodig hebben.(WMO,PGB e.d.)
  ————————————————————————–
  Let wel: het gaat hier NIET om (erkende) vluchtelingen, maar om geld voor opvang voor mensen die hier illegaal zijn en eigenlijk al lang terug hadden moeten zijn in het land vanherkomst.Financiëring van illegalen dus. Nu zou tijdelijke opvang voor die groep nog niet eens zo erg zijn als er dan ook eens sprake zou zijn van terugkeer…..
  zie verder: http://sleutelstad.nl/2015/06/19/half-miljoen-voor-leidse-bed-bad-brood-aan-maansteenpad/#comment-241798
  Overigens zal die motie van wantrouwen van (Groep) Kok niet veel uithalen: die opvang komt er toch wel.

 4. het gaat hier om mensen die niet terug kunnen omdat ze simpel weg niet over de juiste documenten kunnen beschikken en mensen die een beperking hebben die lopen nu op straat geven overlast en kunnen simpel weg niet geholpen worden met bijv medicatie omdat hun leven nu te onregelmatig is dadelijk kan dat wel ! wat denk je dat het op straat lopen en overlast vdeze mensen kost is ook niet gratis laten wij elkaar op een menselijke manier behandelen zoals u zelf ook behandeld wil worden en als op enig moment terug keer mogelijk blijkt moet dat ook zeker gebeuren denk dat als de buurt deze mensen op een fijnè manier ontvangt dat ze best wat voor de buurt willen betekenen!

  • een Leids burger op

   Voor wie nog niet over de juiste inreisdocumenten beschikt kan en dus nog niet terug kan heb ik, zoals reeds eerder gezegd…, geen bezwaar tegen TIJDELIJKE opvang. (mits er maar gewerkt wordt aan de terugkeer.) Voor diegenen die buiten hun schuld ècht niet terug kunnen is er trouwens de zogenaamde buitenschuldprocedure die kan resulteren in alsnog (tijdelijke) verblijfsvergunning.

   Overlast dient sowieso bestreden te worden:ongeacht of die nu wordt veroorzaakt door een legaal of illegaal persoon.En acute (medische) noodhulp is er ook voor illegalen. Er kan in bepaalde gevallen op medische gronden zelfs alsnog een (tijdelijke) verblijfsvergunning worden gegeven als dat aan de orde zou zijn.

   En er zullen onder deze illegalen vast ook wel enkele zijn die wat voor de buurt daar willen betekenen. Maar of dat de terugkeer zal bevorderen?(de kans is groot dat ze dan helemaal niet meer terug willen.Men moet geen valse hoop geven aan deze uitgeprocedeerde mensen dat ze toch wel zouden mogen blijven.)

 5. Piet Pekelharing op

  “Nadat hij zijn motie had aangekondigd, verliet Kok de vergadering van de gemeenteraad.”

  Och, ja, voor de hoogte van de raadsvergoeding maakt het natuurlijk niet uit of je de vergaderingen van de raad volledig uitzit dan wel voortijdig aftaait.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline