Zaagpauze bij Looiersplein: bewoners alsnog naar de rechter

4

2015-06-24 15.53.40Ontwikkelaar Ab van der Wiel – die in opdracht van studentenhuisvester DUWO aan het Looiersplein 57 appartementen bouwt voor ‘young professionals’ – heeft op verzoek van omwonenden een zaagpauze ingelast. Maandag werd begonnen met het omzagen van de bomen die moeten wijken voor de nieuwbouw. Dat ligt  nu tijdelijk stil.

Het actiecomité waarin de omwonenden zich hebben verenigd, stapt alsnog naar de rechter om in kort geding te eisen dat de voorbereidende werkzaamheden worden gestaakt tot definitief duidelijk is dat er gebouwd mag worden. Op 17 juli buigt de regionale commissie beroep en bezwaar zich over 21 bezwaarschriften van de buurt.

 

Delen

4 reacties

  1. Daar gaan weer een flink aantal bomen. Twijfelachtig of die op een andere plek weer terug gaan komen.
    Geeft niet hoor, gemeente Leiden. De rechter fluit u t.z.t. ook nog wel eens terug over een gebrekkige aanpak van de luchtkwaliteit.

  2. Goed zo actiecomite! Straf die bureaucraten aan de Breestraat maar af. Groenhaters en asfalt/betonaanbidders zijn het! Eenheid geeft macht, wij in het zuidwesten malen ze fijn van de andere kant.

  3. Voor studenwoningen te bouwen wijkt alles. Om een leuke bewoonbare plek voor jongeren of 55 + worden we uit de stad verbannen!

  4. Er staat nog meer op de planning behalve studentenwoningen, zie eventueel de gisteren vernieuwde site van de Meelfabriek. Waarop overigens enigszins misleidende tekeningen (overview) staan waarin niet op schaal of reëel weergegeven wordt hoe hoog deze studentenflats nu worden. Het zal wel een “artist impression” zijn, maar denk vooral niet dat je daarmee goed geinformeerd bent over hoe het eruit komt te zien.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline