Dinsdag officiële start renovatie Stevenbloem

2

Eigenaar Urban Interest uit Den Haag start komende week met uitbreiding en renovatie van winkelcentrum Stevensbloem in de Stevenshof. Het verouderde winkelcentrum wacht al jaren op een grondige opknapbeurt, maar die werd keer op keer uitgesteld. Nu is het dan echt zo ver. Aanstaande dinsdag, 30 juni, wordt om 16.00 uur het symbolische startsein gegeven voor de werkzaamheden die het winkelcentrum nieuw leven in moeten blazen.

De uitstraling van het winkelcentrum is niet meer van deze tijd. Daarnaast zijn de wensen van bezoekers, bewoners, ondernemers, eigenaar en gemeente in de loop der jaren gewijzigd. Het bestaande winkelcentrum zal door aannemer Bouwgroep Moonen worden uitgebreid, waarbij het bestaande gedeelte wordt vernieuwd naar een modern hedendaags winkelcentrum. Aan de voorzijde worden de winkelunits opnieuw ingedeeld en aan de achterzijde worden de supermarkten uitgebreid.

stevensbloem2De bestaande passage krijgt een nieuwe overkapping, de bestaande kiosken worden gesloopt en de binnenruimte zal voorzien worden van bestrating.

De gevellijn aan de straatzijde en het parkeerterrein worden gehandhaafd, de inrichting van het parkeerterrein wordt wel gewijzigd, hierbij worden 30 nieuwe parkeerplaatsen aan het gebied toegevoegd. Afgelopen maandag zijn de eerste (sloop)werkzaamheden gestart. Het uitgangspunt is dat het winkelcentrum volwaardig blijft functioneren tijdens de werkzaamheden.

De herontwikkeling van het winkelcentrum heeft een lang en roerig verleden waarin de gemeente, eigenaar en winkeliers niet altijd op een lijn hebben gezeten maar dit geeft des te meer betekenis aan dit symbolische moment. Onlangs is winkelcentrum Stevensbloem in de Retailvisie Leidsche regio bestempeld als boodschappencentrum met een toekomstbestendig perspectief. Een nieuwe uitstraling en een toevoeging op het aantal parkeerplaatsen zal dit perspectief verder versterken.

Wethouder Robert Strijk en Pierre Sikking als vertegenwoordiger van de ondernemers zullen gezamenlijk de starthandeling uitvoeren en staan symbool voor de hele wijk Stevenshof die lang hebben uitgekeken naar dit moment. Namens de PvdA zal er een ijskraam staan om de bewoners en de winkeliers te feliciteren met deze mijlpaal, dus iedereen is van harte welkom een ijsje te komen eten en dit moment te vieren.

Op dit moment is er nog een enkele winkelunit beschikbaar maar de verwachting is dat deze units bij de heropening, die is gepland aan het einde van het eerste kwartaal 2016, ook zijn ingevuld.

Delen

2 reacties

  1. “Namens de PvdA zal er een ijskraam staan…” Tussen 2009 en nu heb ik geen PvdA’er zien rondlopen in de Stevenbloem. Alleen toen het kiesvee in 2014 gemolken diende te worden stond “onze zachte-g” academicus en salonsocialist Gijs en Holla als een lokgeit aldaar te blaten.
    Maar goed, er is nu een begin gemaakt voor het opknappen van een werkelijk aftands winkelcentrum in onze “rand”wijk. Al die jaren lang loop je eigenlijk liever omheen dan dat je er gaat winkelen. Dank aan allen in de wijk die dit probleem constant bij de gemeente onder de aandacht gebracht hebben.

  2. Ben begin dit jaar in de wijk komen wonen, dus ik heb het hele voortraject gemist. Zijn de renovatieplannen ergens ter inzage? Ben wel benieuwd naar hoe het er uit gaat zien.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline