Zeeheldenbuurt opgefleurd: Gemeente deelt geveltuintjes uit

5

De bewoners van de Zeeheldenbuurt willen dat hun wijk groener en gezelliger wordt. Dat is een van de punten die uit de wijkvisie kwam die de buurt vorig jaar zelf opstelde. De komende weken wordt daar concreet invulling aan gegeven.

De groencommissie van de wijkvereniging heeft in samenwerking met de gemeente en woningcorporatie Portaal een aantal vrolijke groene aanbiedingen voor de wijkbewoners samengesteld. Op 5 juni is er de jaarlijkse plantenactie waar iedereen drie gratis plantjes kan afhalen, van 15 tot en met 26 juni legt de dienst Stedelijk Beheer van de gemeente gratis geveltuintjjes aan voor de huizen van bewoners in de Zeeheldenbuurt en tenslotte worden op 27 juni de planten en grond voor die geveltuinen met korting thuisbezorgd.

Meer informatie en de flyer met bon voor de drie gratis plantjes is binnenkort te vinden op  www.zeeheldenbuurtleiden.nl

Delen

5 reacties

    • Piet Pekelharing op

      Helaas, mensen uit Zuidwest moeten gewoon hun eigen plantjes en potgrond betalen. Alleen de bevoorrechte wijken krijgen alles wat hun hartje begeert gratis van het gemeentebestuur .

      • Cor Arnoldus op

        Piet sta op voor je wijk. Kom achter je computer en tv vandaan en doe iets. Heel Leiden is bevoorrecht met wijk initiatieven en wijk regisseurs . En ook dat ging niet van zelf.

  1. frans schroder op

    die plantjes gaan echt niet helpen buurt gaat zo hard achteruit zonde

  2. De mensen die daar – in de 50er jaren – mee begonnen kregen een procesverbaal en moesten direct de “schade” herstellen. De tijden zijn ten goede veranderd!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline