Homobelangen weer behartigd: COC Leiden heeft weer een bestuur

Het COC Leiden, de belangenvereniging voor homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders, heeft weer een bestuur. Vorig jaar zomer gaf het toenmalige bestuur aan op te zullen stappen. Omdat er geen opvolgers waren, leek de toekomst van COC Leiden enige tijd onzeker. De afgelopen maanden is er door een aantal leden echter hard gezocht naar nieuwe bestuursleden en gisteravond kon tijdens de algemene ledenvergadering een bestuur van acht mensen worden gekozen.

Het afgelopen half jaar had COC Leiden een interim-bestuur van twee personen, Michiel Hoogkamer en Rogier van der Linden, die samen met een grote groep vrijwilligers voor de continuïteit zorgden. Van der Linden blijft voorlopig ook aan in het nieuwe bestuur en gaat zich bezig houden met de horeca.

Na de zomer presenteert de nieuwe bestuursclub hun plannen voor COC Leiden. Ook moet de vereniging zich de komende tijd buigen over het al dan niet aanhouden van het pand aan de Langegracht. De gemeente Leiden verdubbelt de huur en zet daar mogelijk subsidie tegenover, maar die moet elk jaar opnieuw worden toegekend en dat zorgt voor onzekerheid.

Voorzitter vaan het nieuwe bestuur is voormalig GroenLinks Leiden raadslid Jan-Thijs Nieborg,. Penningmeester is Paul van Cleef en pastoor Paul Brommet van de Oud-Katholieke Kerk in Leiden is de nieuwe secretaris. Het bestuur bestaat verder uit Femmy van der Hulst (PR), Nicole Menke (projecten), Ivo van Spronsen (politiek en diversiteitsbeleid), Rogier van der Linden (horeca) en Youri Hagemann (vrijwilligersbeleid).

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline