Leiden lanceert 50-dingenlijst voor in de natuur

2

NaarbuitenLeidenLeerlingen van basisschool De Sleutelbloem hadden gisteren de primeur: een lijst met 50 dingen die je voor je twaalfde gedaan moet hebben in de natuur. Het vormde de start voor de campagne ‘Naar buiten!

Delen

2 reacties

  1. Het lijkt me nog zinvoller wanneer de gemeente zelf eens 50 positieve dingen zou doen voor de natuur:
    Ik mis het gebrek aan bezorgdheid en actie bij de gemeente over de lage klassering op de ranglijst van ‘groene gemeenten’. Hoe minder groen, hoe meer fijnstof en luchtverontreiniging.

    Hopelijk ben ik niet de enige die zich daar zorgen over maakt.

  2. De kinderen in de Stevenshof pal naast de roetriool Rijnlandroute en anderen langs de Leidse Wurgring (waar dadelijk we met 70 km/uur naar het koopcentrum mogen scheuren) weten over een aantal jaren ineens 50 negatieve dingen van dit asfalt- en centrumverslaafde stadsbestuur. De hoeveelheid groen per Leidenaar is maar 59 m2, landelijk is het gemiddelde meer dan 80 m2. Door de asfaltambities en ongebreidelde bomenkap van deze gemeente wordt het aantal m2 per inwoners alleen maar lager.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline